Gay Theft Auto

Rockstar overrasker med den neste utvidelsen til «Grand Theft Auto IV», og tar en rosa u-sving.

27. mai 2009 15:00

Det var ventet en snarlig kunngjøring rundt hva Rockstars andre Microsoft-eksklusive utvidelse fra GTA-universet skulle handle om, men først på E3 som starter om noen dager.

Ventetiden ble litt kortere, for nå har Rockstar annonsert «Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony».


MER MAKTKAMP

Det høres ut som Rockstar har latt seg inspirere litt av «Sopranos», der vi i femte og sjette sesong av HBO-serien kunne følge mafioso Vito Spatafore sin flukt fra seg selv og familien da legningen hans ufrivillig ble gjort kjent litt etter litt.

Homoseksualitet og gangstervirksomhet byr ofte på kontroverser i film og TV-serier, og det er dette farvannet Rockstar ser ut til å ville utforske.

«The Ballad of Gay Tony» skiller seg fra den første Xbox 360-eksklusive episoden kalt «The Lost and Damned» som var übermacho og sentrert rundt en MC-gjeng der strippere, heterofil kameratskap og sexistisk banning sto sentralt.

Les også: Vår anmeldelse av «The Lost and Damned».
Se også: Skjermbilder fra «The Lost and Damned».

Rockstar Games offentliggjør nå denne neste utvidelsen, og røper samtidig at den kommer til høsten.

- Denne episoden med fokus på dekadent uteliv står i sterk kontrast med motorsykkelgjengene i «The Lost and Damned», samtidig som det gir oss nye spillmuligheter, uttaler Rockstars Sam Houser.

I «The Ballad of Gay Tony» spiller du som Luis Lopez, assistent til klubbeieren Tony «Gay» Prince, som er en skikkelse fra flere GTA-spill. Du blir kastet inn i en maktkamp som i rette GTA-stil handler om blod, penger, makt og vold.

Dessuten er lojalitetsbånd innad og på tvers av familien et element som rulles opp, der du stadig lurer på hvem som er venn og fiende.

Og denne gang lover Rockstar mer glamour, paljetter og disko enn den møkkete, tøffe og rocka «The Lost and Damned».

Den andre, og foreløpig siste utvidelsen til «GTA 4», slippes til høsten og koster 1600 Microsoft-poeng.

NB! Rockstar skal senere gi ut disse to episodene på egen disk, som gjør at disse kan spilles uten at man trenger «GTA 4»-spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3