Gamle «Doom» og «Doom II» får storoppdateringer

For første gang på ...åtte måneder.

7. september 2020 13:53

(PressFire.no): Bethesda og ID Software har i helga gitt ut nok en oppdatering til gamlingene «Doom» og «Doom II» som «fornyer» spillene litt.

Det skal nevnes at dette ikke er den første oppdateringen til de første «Doom»-spillene (selv om flere medier melder nettopp dette), som også fikk oppdaterte versjoner på konsoll for litt siden – og som har blitt patchet mange ganger etter på alle plattformer.

Den forrige oppdateringen kom i januar i år, hvor spillet blant annet (endelig) fikk offisiell støtte for 60 bilder i sekundet.

Men kjærkomment er det jo, okke som. Det er nå lagt inn støtte for bredere skjermer, støtte for modifiseringsverktøyet DeHackEd, gyroskop-sikting på pc, PS4 og Switch og støtte for langt høyere oppdateringsfrekvenser på mobil og pc.

For de som driver med speedruns er det nå lagt inn en millisekundsteller for hvert brett – tidligere var det bare hele sekunder som ble vist, hvilket har gjort nye rekorder en heller sjelden affære. Det skapte stor ståhei da «4shockblast» barberte av et sekund på den 20 år gamle førstebanerekorden i fjor, for eksempel. Han dundret gjennom banen på åtte sekunder.

Noen endringer på hvordan Deathmatch fungerer er også lagt til, mens en ny vanskelighetsgrad er lagt til.

For å se hele listen over endringer kan du valse inn på Bethesdas kontorer og spørre, eller så kan du klikke deg inn på loggen her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3