Gamingsenteret House of Nerds på Løren i Oslo er konkurs

Legger ned etter fem år med underskudd.

24. april 2020 15:05

(PressFire.no): Internettkafé- og spillsenteret House of Nerds på Løren i Oslo er konkurs. Et konkursbo ble opprettet på selskapet House of Nerds AS Oslo 23. april.

På senteret har man kunne leie datamaskiner og spillkonsoller, eller arrangere bursdager og lignende. Det har tidligere også blitt avholdt e-sport- og pressearrangementer der.

Internettkaféen, som åpnet i 2015, har etter det PressFire erfarer slitt med besøkstallene i lang tid, men det var koronastengingen som ble den avgjørende dråpen.

12. mars ble de pålagt av myndighetene å stenge, i likhet med en rekke andre bedrifter.

- Det var nedstengingen som var utløsende. Det er jækla kjedelig. Vi har brukt de siste to årene på å restrukturere selskapet for å gjøre det lønnsomt. Vi har investert mye penger, og i år la alt til rette for at for at vi skulle komme i mål. Men nå som vi måtte stenge hadde vi ikke sjans til å løfte oss igjen, sier styreleder i House of Nerds Stian Laursen Skoglund til Dagsavisen.

Ifølge Proff.no gikk selskapet i rødt hvert år siden oppstarten, med til sammen 8,2 millioner kroner i underskudd fram til og med 2018.

House of Nerds har også lokaler ved Vulkan i Oslo (under et eget selskap), men med større fokus på barvirksomhet enn leie av pc-plass. Også dette lokalet er stengt for tiden – men ifølge Skoglund står det ikke i fare for konkurs enda.

Det har lenge vært planer om å ekspandere konseptet til andre byer, noe som fortsatt skal være planen.

(Toppbilde: House of Nerds / Facebook)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3