GameStop legger ned NFT-sjappa

Huff.

15. januar 2024 09:29

(PressFire.no): GameStop var en av butikkjedene som kastet seg på kryptobølgen i 2021 da de åpnet en egen NFT-markedsplass.

Der kunne folk kjøpe digitale bilder lagt ut av «underleverandører», inkludert usmakelige versjoner av personer som hoppet fra World Trade Center under terrorangrepet i 2001.

NFT-bobla har i etterkant sprukket kraftig, spesielt innenfor spillsfæren, og nå varsler GameStop at de legger ned hele «satsingen».

– GameStop har bestemt seg for å avslutte NFT-markedsplassen på grunn av usikkerhet rundt regulering av kryptoområdet, skriver selskapet på sine nettsider, uten å sikte til hvilke reguleringer det er snakk om.

Denne svært simple IKEA-aktige 3D-modellen av et soverom selges på markedsplassen for 200 kroner. 3333 eksemplarer av den «unike» modellen kan kjøpes. Den kan ikke brukes noen plass.

Fra og med 2. februar vil det ikke være mulig å kjøpe, selge eller lage NFT-er på deres plattform, men GameStop sier at NFT-ene fortsatt «eksisterer i blokkjeden og vil forbli tilgjengelig og kan omsettes på andre plattformer».

For, som vi vet, så har jo akkurat den lovnaden om NFT-er – der alle tjenester og produkter vil implementere og bruke alle NFT-er for alltid i alle sine produkter – virkelig slått til.

Og som vi også vet, så eksisterer selve dataene til bilder, 3D-modeller og slikt på blokkjeden, og NFT-er er så absolutt ikke bare en digital kvittering, en remse med tegn og tall, som i beste fall (men ikke alltid) peker til en server hvor disse modellene ligger lagret.

Oh wait.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3