GameStop gir opp letingen etter kjøpere

Har ikke finansene nok i orden til å være et godt kjøp.

30. januar 2019 14:47
Aksjen stupte med 27 prosent etter nyheten.

(PressFire.no): Vi skreiv for bare et par uker siden at spillbutikkjeden GameStop lå an til å bli solgt innen kort tid.

Dette etter at selskapet offisielt gikk ut på frierferd. Planen var å få en investorgruppe på kroken, og dermed kunne tilføre selskapet ny kapital gjennom salget.

Nå varsler derimot GameStop at de likevel ikke skal selges. De avslutter søket etter kjøpere etter å ha innsett at de rett og slett ikke har finansene nok i orden til å være et godt kjøp.

- Styret avslutter arbeidet mot å selge selskapet på grunn av mangelen på tilgjengelig finansiering som er kommersielt akseptabelt for en potensiell kjøper, skriver selskapet i en investormelding.

Styret sier de skal fortsette arbeidet med å rette skuta, og at salget av selskapets mobilavdeling i fjor genererte over seks milliarder kroner som de kan benytte seg av for å hindre at ting blir verre.

Men aksjeeierne har ikke akkurat kjempetrua på at dette går veien, for reaksjonene i aksjemarkedet lot ikke vente på seg – i skrivende stund har aksjen falt med over 27 prosent det siste døgnet.

Siden 2015 har selskapets aksjeverdi falt med rundt 74 prosent.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3