Games for Windows får nytt hjem

Slås sammen med Xbox.com.

5. juli 2011 08:00

Med Games for Windows-plattformen skulle Microsoft ta sin del av kaka når det kommer til digitalt spillsalg, men slik gikk det ikke helt. Tjenesten var full av problemer da den lanserte, og ble latterliggjort av spillere.

I fjor relanserte de en forbedret tjeneste. Nå integreres den snart med Xbox.com, skriver Microsoft på gamesforwindows.com.

- Games for Windows Marketplace vil gå over til Xbox.com. Nå kan du få alle spillbehovene dine på ett sted. Det er praktisk, konsentrert og det er masse fantastiske spill, står det på nettsidene.

Hva det betyr i praksis står det lite om, men Microsoft har fortalt Eurogamer.net at overgangen vil skje 11. juli.

- Alt innholdet fra gamesforwindows.com vil være tilgjengelig på Xbox.com. Så medlemmer fra nettsamfunnet på Xbox 360 og Games for Windows kan kjøpe og få detaljer om favorittspillene sine på samme sted, skal en talsmann ha fortalt.

Han forklarer også at all kontoinformasjon vil bli beholdt og at man fremdeles kan bruke Xbox Live-profilen sin i Windows-spillene.

Mye tyder nå på at Microsoft har tenkt å koble spill til Windows og Xbox 360 mer sammen. Kanskje dette gjør det lettere å lage spillopplevelser som går på tvers av plattformene, slik vi så med PlayStation 3- og pc-versjonen av «Portal 2»?

forumet til Xbox.com ytrer enkelte brukere bekymring rundt at sidene skal slås sammen. Noen mener at det tregt å navigere nettsidene som de er, mens noen pc-spillere er bekymret for at man nå skal måtte betale abonnement for tjenesten slik man må med Xbox Live. Andre mener det er på tide at integrasjonen nå kommer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3