Gamer.no-sjef slutter

Blir rådgiver i NFI.

1. juli 2024 13:37

(PressFire.no): Det er i forbindelse med regjeringens nye dataspillstrategi at Norsk Filminstitutt har fått mandat om å «samle, styke og dele kunnskap og kompetanse» om dataspill og dataspillkultur.

En nyopprettet stilling kalt «seniorrådgiver for dataspillkultur» ble utlyst for noen måneder siden, og nå er det klart at mangeårig spilljournalist Audun Rodem får rollen.

Rodem har vært journalist i tolv år hos Gamer.no, og har de siste åtte årene vært redaksjonssjef – og i stor grad den som har styrt den redaksjonelle skuta.

Til PressFire forteller Rodem at han i den nye rollen skal være en ressurs for alle som jobber med å fremme dataspillkultur i landet. Den praktiske utførelsen av å være en slik ressurs er noe han skal jobbe med når han tiltrer i høst.

– Dataspillkultur omfatter svært mye, og det blir viktig for meg å sørge for at vi favner bredt og inkluderer alle i arbeidet, sier han til PressFire.

– Det føles jo litt spesielt å hoppe vekk fra pressefeltet etter 12 år, og overgangen er nok ikke liten. Heldigvis får jeg fortsette å både formidle og bruke det jeg kan og vet om norsk spillkultur, om enn på en litt annen måte. 

Hva skjer med Gamer.no nå?

– Gamer.no fortsetter som før, og begynner arbeidet med å finne en ny person over sommeren. Jeg trer ikke inn i stillingen hos NFI før 1. oktober, så frem til da jobber jeg som før.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3