Gamer.no ansetter klarsynte for å dekke norsk e-sport etter kritikk

10. september 2022 13:00

(PressFire.no): Det norske spillnettstedet Gamer.no er under skyts fra det norske e-sportmiljøet, der nettstedet anklages for å ikke dekke bransjen godt nok.

I en samskrevet pressemelding, publisert både på en rykende fersk Twitter-konto og i Dropbox-en til Norges E-sportforbund, får nettstedet tyn for å ikke følge med på absolutt alt som foregår, samtidig.

Gamer.no skrev ikke om Langerud E-sports nye sponsor.

Disputten kommer etter at Gamer.no flere ganger har latt være å skrive om spillere som har byttet lag for åttende gang, og heller ikke ukritisk publisert pressemeldinger som ikke er sendt ut enda.

– Det er jobben til et dataspillnettsted som Gamer å vite om det som skjer i bransjen, sier Arne Gravvold i Sumpmann E-sport.

Dråpen som fikk begeret til å flyte over kom etter at Gamer heller ikke skrev om en tredjedivisjonsklubb i «CS:GO» som har fått en lokal kjøttbutikk som sponsor, selv om dette var informasjon som lå ute i flere timer på klubbens Discord.

Da tok Gravvold initiativ til å sette av fire måneder for å skrive en pressemelding sammen med flere aktører i bransjen.

– Det er jo bare å sette opp en skraper på nettet som går over alt som skrives, og så filtrere dette ut manuelt. Eventuelt kan Gamer utvikle en AI som plukker ut all info. Det burde være enkelt, sier Gravvold.

Gravvold forteller til PressFire at han en gang i 2019 vurderte å sende en e-post til Gamer-redaksjonen for å tipse om det han mente var en stor sak som fortjente å dekkes.

E-sportklubben hans hadde kjøpt inn nytt utstyr og pulter til spillerne sine, og hadde sågar planlagt å ta bilder som kunne blitt brukt til en sak. Gravvold og spillerne satt nervøst og ventet i mer enn en halv time etter at utstyret var satt opp, men likevel kom aldri telefonen fra Gamers journalister.

– Jeg åpnet e-postvinduet, men innså at det ble for dumt, det er jo de som skal holde fingeren på pulsen. Vi kan ikke gjøre alt arbeidet for pressen, forklarer Gravvold sint.

Skyllebøtter hjelper

Redaksjonssjef i Gamer, Audun Rodem, sier at han, frilanserne og de frivillige som forsøker å sette lys på dataspill i Norge – som en av få redaksjoner som gjør det – setter stor pris på tilbakemeldingene om at de ikke leverer til pari.

Gamer.no har kun publisert trettisju artikler om norske-sport den siste måneden, og jobber bare med nesten samtlige turneringer som foregår i landet. Dette etter å ha lagt grunnsteinene for en nasjonal e-sportliga i 2014.

Rodem forstår at det ikke er godt nok, spesielt når nettstedet har bortimot ubegrensede ressurser å ta av.

Til PressFire forklarer han at Gamer fremover vil ansette en rekke klarsynte for å håndtere skrivingen om det som skjer innenfor e-sport i Norge.

Free Woman Sitting at the Table with Cards and Candle Stock Photo
Ludmilla Abdoria blir første klarsynte inn i Gamer.no-staben. Hun skal dekke «Rocket League».

– På den måten slipper e-sporten i Norge den tunge og svært vanskelige oppgaven med å sende oss en melding, forklarer Rodem.

– Kanskje skriver vi sakene før de selv vet om de, også.

Rodem gleder seg nå til å få en fullstendig dekning av alle nisjene (de forskjellige lagene) innenfor nisjen (de forskjellige e-sportene) innenfor nisjen (e-sport) innenfor nisjen dataspill.

– Tidligere gjorde vi redaksjonelle avgjørelser på om det var verd å skrive om noe, men det er ikke bra nok for norske lesere.

Rodem forteller også at staben av klarsynte etter hvert vil la redaksjonen skrive om ukjente norske spillutviklere som ikke har fortalt andre enn sine foreldre at de holder på å lage et spill.


Deprecated: preg_match(): Passing null to parameter #2 ($subject) of type string is deprecated in /var/www/production/pf23/artikkel.php on line 401
Denne artikkelen er skrevet av vår satire-konsulent Segata Satiro, og følgelig bare bambus.
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3