- GameCube-spill kommer til Switch

«Luigi's Mansion», «Mario Sunshine» og «Smash Bros. Melee» først ute.

7. desember 2016 14:59
CRT-tvenes tid er omme (igjen)?

(PressFire.no): Nintendo Switch vil få GameCube-spill til sin variant av Virtual Console. Det skriver Eurogamer i dag, etter at de skal ha fått dette bekreftet fra tre uavhengige kilder.

GameCube er den eneste konsollen som ikke har vært tilgjengelig via Virtual Console-tjenesten til Nintendo, som er tilgjengelig på Wii, 3DS og Wii U. 

Det skal være det europeiske Nintendo-studioet NERD, folka bak Nintendo Classic Mini-konsollen, som står bak Virtual Console denne gangen.

Tre spill skal allerede ha blitt gjort klart til Switch: «Luigi’s Mansion», «Super Mario Sunshine» og «Super Smash Bros. Melee».

Sistnevnte burde få den kompetitive «Smash»-scenen til å sikle. Arrangører av turneringer i det gamle «Melee»-spillet sliter med kroniske ryggplager, ettersom det er nødvendig å spille på store kasse-tver. En emulert utgave vil kunne bruke moderne monitorer istedet, uten behov for ekstrautstyr og fare for kontrollerlag.

GameCube-versjonen av «Animal Crossing» skal også være på vei, og morsomt nok vil du (som du kunne i den versjonen) ha mulighet kjøpe NES-konsoller der. Det betyr at du kan spille emulerte versjoner av NES-spill, emulert i et GameCube-spill på Switch. «Inception» kan ta seg en bolle!

Eurogamer rapporterer også om at Virtual Console på Switch vil ha et lignende «oppgraderingsprogram» som Wii U hadde. Det vil si at om du allerede har kjøpt gamle spill på Wii U, så vil du kunne kjøpe de for en billigere penge på Switch.

Nintendo vurderer også å legge til støtte for GameCube-kontrolleradapteret som kom ut til Wii U for Switch – noe som strengt tatt er helt nødvendig for «Smash Melee».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3