Game over for Google Stadia

Legges helt ned på nyåret, og alle kjøp refunderes.

29. september 2022 19:43

​​(PressFire.no): Det var mange som spådde Googles strømmetjeneste Stadia nedeom og hjem både før og etter lanseringen.

Spillstrømmetjenesten, som lot deg strømme spill rett til en nettleser på PC, mobil eller Chromecast (og enkelte utvalgte TV-er), hadde en heller trang fødsel, der utvalget på spill ble heftig kritisert.

Også det at man måtte betale for både tjenestens 4K-utgave og så betale for spillene fikk tyn.

Les kommentar: – Google Stadia løser et nærmest ikke-eksisterende problem.
Les test: Stadia, dårligere på alt?

Det ble tidlig klart at svært få benyttet seg av Stadia, og Google strupet satsingen kraftig bare drøye året etter lanseringen ved å stanse all utvikling av spill til plattformen. Istedet skulle den heller bli en tjeneste for tredjeparter å gi ut sine spill.

Men nå blir det ikke engang det – Google varsler at de legger ned hele greia i januar 2023, altså om tre måneder. 

Spillere vil miste tilgangen til spillene sine 18. januar, noe som i utgangspunktet høres ut som et forbrukermareritt.

Google vil derimot refundere alle salg som er gjort: Har du kjøpt hardware (Google-kontrollere, Premiere og Founders Edition) gjennom Google får du pengene tilbake. Også alle spill og tilleggspakker kjøpt gjennom tjenesten vil refunderes. 

Penger brukt på Pro-abonnement vil ikke refunderes. Det vil heller ikke være mulig å kjøpe spill på tjenesten fra og med i dag.

– Stadia har ikke oppnådd brukermassen vi forventet, så vi har tatt den vanskelige avgjørelsen å starte nedstengingen av Stadia, skriver Stadia-sjef Phil Harrison.

– Vi forblir dypt forpliktet til gaming, og vi skal fortsette å investere i nye verktøy, teknologier og plattformer som kan være med å drive suksesser for utviklere, industripartnere, sky-kunder og innholdsprodusenter.

Ifølge Harrison skal teknologien bak Stadia kunne implementeres i andre tjenester Google har, som YouTube, Google Play og AR. Tredjeparter skal også kunne bruke den, uten at det forklares hvordan det fungerer.

RIP.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3