Game Informer avslører «Enslaved»

«Heavenly Sword»-utviklerenes nye spill er avslørt.

11. september 2009 12:00

Vi har tidligere skrevet om det mystiske spillet utvikleren Ninja Theory jobber med. Bare konseptkunst har tidligere vært vist fra spillet.

Men nå avslører Game Informer både tittelen og detaljer om det nye spillet til «Heavenly Sword»-utviklerne.

Spillet har fått navnet «Enslaved», men har for ordens skyld ingenting med det norske viking metal-bandet med samme navn å gjøre.

DANCE MONKEY!

Artikkelen avslører også at handlingen er satt 150 år inn i fremtiden, hvor maskiner nesten har tatt over verden og har tatt rollefigurene, Trip og Monkey, til fange i et flyvende slaveskip.

Men idet skipet styrter, klarer Trip å programmere et pannebånd på Monkey, noe som binder dem sammen i en felles skjebne hvor hun drar nytte av hans overlevelsesevner.

Tittelen reflekterer situasjonen til rollefiguren din, Monkey, som er bundet til Trip med det eksplosive pannebåndet, og kan derfor ikke bevege seg for langt fra henne ellers eksploderer pannebåndet og gjør Monkey hodeløs (tenk deg en ond versjon av Elika «Prince of Persia»).

Det kommer også frem i artikkelen at selv om Monkey er «slaven» til Trip, så kan du delvis kontrollere henne med enkle kommandoer.

Gollum-skuespiller Andy Serkis jobbet på «Heavenly Sword», og er tilbake som ansvarlig for motion capture i «Enslaved», men har også som stemmen til Monkey.

SNAKKER OM FØLELSENE

Ifølge Game Informer-artikkelen legger utviklerne også mye vekt på at kroppsspråk skal brukes for å uttrykke rollefigurenes følelsesregister.

Blant annet påpekes det at bare 7% av følelsene formidles gjennom kun tale, mens 38% kan formidles med toneleie og hele 55% av følelsesregisteret kan formidles med tillegg av kroppsspråk.

Studioet kjøpte i 2008 lisens til å bruke det fysikkbaserte animasjonsverktøyet NaturalMotion, noe som sannsynligvis er tiltenkt brukt i «Enslaved».

Se en video som demonstrerer NaturalMotion her.

Det avsløres også at det er Alex Garland, som skrev manuset til «28 Days Later» og «Sunshine», som har skrevet manuset til spillet. Handlingen skal være satt til et postapokalyptisk og ødelagt New York.

I tillegg skal komponisten og multikunstneren Nitin Sawhney, som laget musikken til «Heavenly Sword», også stå for musikken i «Enslaved».

Har du Spotify, kan du høre musikk fra Nitin Sawhney her


«Enslaved» ryktes å utvikles med Unreal Engine 3.0, og er planlagt til Xbox 360 og PS3, men har ennå ikke fått noen slippdato.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3