G2A: - Vi eksisterte ikke da «Subnautica»-utvikleren ble svindlet

Utvikleren: - Det ser ut til at G2A har rett

15. august 2019 11:30

(PressFire.no): Isfronten mellom spillutviklere og markedsplassen for koder til dataspill G2A er ikke bare boblende, men tiltar.

Utviklere hevder blant annet at G2A videreselger stjålne koder, mens markedsplassen bedyrer at det tilhører sjeldenhetene og vil erstatte eventuelle svindelkoder hvis det dukker opp bevis.

To utviklere har tatt imot tilbudet, hvor det ene venter på at et tredjeparts revisorselskap gjennomgår dokumentasjonen.

Men nylig skreiv vi også om «Subnautica»-utvikleren som krever 300 000 dollar etter at de måtte betale 30 000 dollar i erstatning for koder til «Natural Selection 2» som var kjøpt med stjålne kredittkort.

Det viser seg imidlertid at G2A på det tidspunktet (2013) ikke eksisterte i dagens form, noe G2A har påpekt.

Nå innrømmer Charlie Cleveland fra «Subnautica»-utvikleren Unknown Worlds at de har rett.

- Det ser ut til at G2A har rett. De var ikke kilden til de originale 30 000 dollar-kodene, sier han til Kotaku.

Han lar det imidlertid ikke ligge der:

- Det SER ikke ut som de solgte koder på det grå markedet på tidspunktet hvor vi måtte betale erstatning. Men de har gjort det siden da, hevder Cleveland

Det hører med til historien at tsjekkiske Wube Software venter på at revisorselskapet til G2A går gjennom dokumentasjonen før de eventuelt får pengene G2A har lovet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3