G-Force

Middels marsvineri.

Hvis Sam Fisher hadde hatt et kjærlighetsbarn med et marsvin, så hadde det vært medlemmene i G-Force som hadde vært resultatet.

Med evnen til å klatre, sveve og til å kunne eliminere hva, eller hvem som helst, er de mer enn kvalifisert nok til være CIAs toppinfiltratører.

I spillet styrer du Darwin, lederen i G-Force og Mooch, hans kompanjong som er mygg.

Darwin har som oppgave å infiltere Saber Corporations for å få tak i sensitiv informasjon som kan felle eieren Leonard Saber, en Bill Gates-inspirert figur med kriminelle intensjoner.

Men mer fikk jeg ikke med meg før jeg ble kastet ut i diverse slagsmål med apparater som flyvende vekkeklokker, discmans som skyter cder på deg og makuleringsmaskiner som prøver å spise deg opp.

Historien er med andre ord ikke lett å få med seg, men når maskiner er ute etter å kutte deg opp eller lage flambert marsvin, så blir uansett det viktigste å komme seg fra punkt A til B, og gjerne levende.

MED ELEKTRISK PISK I SEKKEN

Som marsvinet Darwin har du mange triks i sekken. Du har en jetpack som hjelper deg med å sveve til områder som er umulig å nå med dine ørsmå marsvinbein, samt en elektrisk pisk til å forsvare deg mot farlige…ehh.. brødristere.

I tillegg har du flere skytevåpen som har forskjellige egenskaper. Som eksempel har du en elektrisk rifle som fyrer av kraftige salver med energi, eller en isrifle som kan fryse, og dermed stoppe fiender.

Disse våpnene er ikke tilgjengelig ved start, men må kjøpes i nærmeste kioskautomat når du klarer å finne en datadisk i gull, som ligger rundt i omgivelsene.

Kontrollene er veldig likt det du finner i tredjepersons action-eventyr, noe som gjør det lettere å komme inn i. Du beveger Darwin med venstrestikken og styrer kameraet med høyrestikken.

I tillegg kan du holde inne L2, noe som gir deg muligheten til å låse siktet til en fiende, slik at du kan kaste deg unna prosjektilangrep og slå tilbake med pisken.

Eventuelt kan du manuelt sikte på svake punkter på en fiende for enklere å ta ham av dage.

Navigering i omgivelsene er også en viktig del av spillet, og underveis kommer du til luftesjakter som er altfor høyt oppe, selv for en marsvin med jetpack.

Da kan du ta over styringen til Mooch, speideren i G-Force teamet.  Han har evnen til å både bremse ned tida slik at han kan fly igjennom vifter, men også å deaktivere våpen og åpne dører med en liten laser.

Stilig, men kjedelig

Rent grafisk sett så ser både Darwin og de andre marsvinene ganske bra ut. Bevegelsene til Darwin ser veldig realistiske ut, og i visse situasjoner ser de ut som veldig nervøse, livaktige marsvin. Menneskene ser også veldig bra ut, noe som gir spillet et løft.

Men det er bare så synd at omgivelsene rundt dem er så kjedelige. Du får servert kontorlandskap og laboratorier i det uendelige, hvor det blir repeterende å hele tiden å komme seg punkt A til B, hvor eneste krydder er å beseire fiender og finne nøkkelkort.

Ispedd kommer det noen ganger interessante puslespill, som for eksempel å kunne reflektere en laser for å ødelegge visse fiender, eller å få fiender til å bruke flammekasteren sin slik at du kan smelte nedfrosne dører.

Underveis kommer det også noen sekvenser jeg skulle ønske det var flere av - i løpet av spillet opplever du to kjøresekvenser, noe som fungerer fint som et avbrekk fra all skytingen.

I tillegg er det et sted i spillet hvor du havner på et samlebånd, hvor poenget er å ikke bli klemt i hjel av alle bitene som faller på plass, mens du forsvarer deg mot flyvende, laserskytende vekkeklokker.

«G-Force» kommer med 2 par 3D-briller, som du selv kan velge om du vil bruke ved å skru på 3D-valget i Options-menyen. En spennende funksjon, men i mitt tilfelle fikk jeg et mild hodepine og vondt i øynene etter å ha spilt med 3d-funksjonen på i 20 minutter

«G-Force» er et veldig streit 3D-actioneventyr med en økende vanskelighetsgrad. For å være et spill for 7-åringer og oppover så blir nok de siste brettene veldig hektiske og vanskelige for de yngste. For oss litt eldre kan denne type action bli veldig kjedelig, veldig fort.

Spillet er delvis basert på filmen med den samme historien, men jeg er litt skuffet over at de ikke har hatt tilgang til sekvenser fra selve filmen. Men heldigvis så ser det ut som de få videoene som er med i spillet, har blitt gjort med omtanke.

Den aller beste med dette spillet er variasjonen du møter i fiender, og at du må bruke forskjellig strategi for å ta dem. Dessverre er det noen deler i spillet hvor jeg følte at det var altfor mange fiender og jeg endte med å piske vilt rundt meg i håp om å ta med meg flest mulig fiender.

Etter å ha spilt en runde igjennom spillet, frister det desverre veldig lite å spille det om igjen, foruten å samle de resterende datadiskene som låser opp de siste oppgraderingene til våpnene. Spillet gir deg ca. 6-8 timer spilling hvis du prøver å samle alt. Noe som i seg selv er ganske kjedelig.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3