Funcom: - Våre ansatte og ledelse forblir de samme

Lover liten endring med ny eier.

26. mars 2020 16:45
Markedsdirektør Erling Ellingsen. Foto: Funcom.

(PressFire.no): 25. mars kom børsmeldingen som bekrefter at media- og teknologigiganten Tencent har tilstrekkelig med aksjer til å overta det norske spillselskapet Funcom.

Selskapet blir nå heleid av den kinesiske giganten.

Markedsdirektør i Funcom, Erling Ellingsen, sier heller at de «går nå fra å ha flere tusen eiere fra hele verden til å ha én eier i Kina».

- Våre ansatte og ledelse forblir de samme og Funcom er, og har alltid vært, et norsk selskap med vårt største studio og hovedkvarter i Norge i tillegg til studioer i USA og Portugal.

- Akkurat som Riot, Epic, Supercell og mange andre under Tencent-paraplyen så er våre røtter og vårt hovedkvarter fremdeles lokalt, men vi er nå alliert med en svært kunnskapsrik partner som gir oss sjansen til å fokusere ytterligere på å lage gode spill.

Som Ellingsen påpeker har Tencent ikke bare andeler i «Fortnite»-studioet Epic Games, men også 100 prosent av «League of Legends»-studioet Riot Games.

I tillegg har de majoritet i Supercell – som er en gigant innen mobilspill.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3