Funcom tar en «XCOM» med sitt nye spill

Kunngjør taktisk eventyrspill basert på svensk postapokalyptisk rollespill.

28. februar 2018 14:00

(PressFire.no): Det var i forrige uke at Funcom lanserte en nettside som begynte nedtelling til en kunngjøring av sitt nye spill, som nå viser seg å være et taktisk strategispill i stil med «XCOM»-serien.

Med sitt nye spill, «Mutant Year Zero: Road to Eden», tar imidlertid det norske spillselskapet ikke rollen som utvikler, men som utgiver.

Det er det svenske spillstudioet Bearded Ladies som utvikler spillet, riktignok med hjelp fra norske Funcom. 

Taktisk eventyrspill

Det svenske studioet ledes av mannen bak «Payday»-serien, Ulf Andersson.

Spillet beskrives som et taktisk eventyrspill, som ifølge pressemeldingen skal kombinere taktisk turbasert kamp fra «XCOM» med utforskning og snikeelementer i sanntid.

Det loves også en dyp historie på en jord som ikke lenger har mennesker som beboere.

I kunngjøringen og traileren for spillet blir flere av rollene i spillet avslørt, inkludert anda Dux og villsvinet Bormin.

Målet skal ifølge pressemeldingen være å komme helskinnet til det myteomspunnede Eden.

Historie basert på valg

Ifølge sjefsdesigneren selv vil også historien forandre seg basert på valgene du tar og utfolde seg i måten du utforsker «gjengrodde skoger og forlatte byer med mutantene dine».

Snikeelementene vil også gi en mulighet til å velge om du vil unngå kampene mens du utforsker.

Det er også verd å nevne at spillet er basert på det svenske penn-og-papir-rollespillet «Mutant», som først kom 1984. Flere utgaver har blitt gitt ut i ettertid, inkludert «Mutant År Noll» i 2014 – altså «Mutant Year Zero».

«Mutant Year Zero: Road to Eden» skal etter planen slippes til pc, Xbox One og PS4 i løpet av 2018.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3