Funcom skrur «Anarchy Online» tilbake til 2001

Lanserer en slags «vanilla»-variant.

7. mars 2019 13:56

(PressFire.no): Norske Funcom feirer 18 år med «Anarchy Online» og puster gammelnytt liv i klassikeren - det forteller de blant annet på det offisielle forumet.

I praksis så lanserer de en ny server de har døpt «Rubi-Ka 2019», som lanseres umiddelbart.

Den nye serveren lanserer også spillet som det var i 2001 – uten utvidelser – i sin jomfruelige tilstand og fullstendig uutforsket. Forhåpentligvis vil ikke Funcom simulere den noe trøblete lanseringen for 18 år siden.

Det betyr også at nivåtaket er satt til ti, men hevet periodevis eller basert på tilbakemeldinger.

De fem utvidelsene vil også bli gjenintrodusert i kronologisk rekkefølge over tid – som betyr først «Notum Wars» etterfulgt av «Shadowlands», «Alien Invasion», «Lost Eden» og «Legacy of Xan».

 Alle som abonnerer får tilgang til den nye serveren, men må naturligvis lage helt nye rollefigurer. De som spiller gratis vil ikke få tilgang.

«Anarchy Online» var ikke bare Funcoms første massive onlinespill da det ble lansert i 2001, men også verdens første massive onlinespill med science fiction-univers. Det i et hav av fantasy-lanseringer.

Lanseringen var som kjent svært problematisk, med servere som sleit med å svelge unna trafikken. Det tok flere måneder før spillet kunne levere en stabil opplevelse.

I ettertid har det seilt opp som en klassiker og har mottatt en rekke priser og spilles fremdeles av entusiaster.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3