Funcom skal satse mer på online overlevelsesspill og «games as a service» – utsetter planlagt skytespill

22. januar 2020 10:35

(PressFire.no): Det ble i dag klart at Tencent sannsynligvis kjøper opp hele Funcom. Selskapet har lagt 1,33 milliarder kroner på bordet for å kjøpe opp alle aksjer.

Samtidig kommer det også en melding om at Funcoms-lederstyre ønsker å endre litt retning i hvordan de lager spill fremover.

Lederstyret i selskapet, ledet av Funcom-sjef Rui Casais, sier de kommer til å anbefale ovenfor representantskapet å fokusere mer på «games as a service»-modellen, altså nettspill som oppdateres med nytt innhold lenge etter lansering.

To av de fire i representantskapet er toppsjefer i Tencent, og tiltrådte i september i fjor.

Det skal også fokuseres mer på «åpen verden»-spill med overlevelsesmekanikker. Dette etter at selskapet har hatt stor suksess med «Conan Exiles».

Desember 2019 var den tredje beste måneden for spillet, selv om det ble lansert i Early Access allerede i januar 2017.

Lederstyret mener derfor at det kommende «Dune»-spillet, som ble annonsert som et av tre spill satt til det universet i fjor, kan passe godt inn i denne sjangeren – og at de derfor ønsker å jekke opp ambisjonsnivået noen hakk.

Det betyr at de tar ressurser vekk fra flere andre utviklingsprosjekter.

Mest kommer dette til å gå ut over et kommende samarbeidsskytespill som er under utvikling. Dette spillet, som enda ikke har en tittel, er under utvikling hos Funcoms USA-studio i North Carolina – og ble først annonsert i mai 2018.

Resultatet er at dette spillet – som hadde en planlagt utgivelse i 2020 – nå utsettes til etter «Dune»-spillet er ferdig.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3