Funcom gikk i underskudd i fjor

Etter rekordår i 2018

24. april 2020 14:30

(PressFire.no): Funcom har lagt ut årsresultatet sitt for fjoråret, hvor det kommer frem at selskapet hadde et økonomisk langt dårligere år enn tidligere, men at de også ruster seg for fremtiden.

Selskapet endte 2019 med et underskudd på rett over tre millioner kroner. Omsetningen var på 283,1 millioner kroner for året.

Dette i motsetning til et overskudd på rundt 57 millioner kroner i 2018.

Funcom ga ut strategispillet «Conan Unconqured» og skrekkspillet «Moons of Madness» i perioden (i tillegg til at «The Park» også fikk en utgivelse på Switch), og førstnevnte skal ikke ha gjort det så bra som ønsket.

- Det er en konkurransesituasjon som fører til at spill mer enn noen gang krever unike konkurransefortrinn, større budsjetter eller litt flaks for å bli synlige og for å bli en suksess, skriver Funcom-sjef Ray Casais i finansrapporten.

- Dette har vi merket i publiseringsinitiativene våre generelt, med noen av den, som «Conan Unconquered», ikke har skapt så mye oppmerksomhet som vi håpet på.

Nesten to tredeler av omsetningen kom fra pc-markedet.

Funcom eier en rekke spillserier.

Funcom har riktignok investert i utvikling framover, og kjøpte blant annet majoriteten av det portugisiske utviklingsselskapet Zona Paradoxal i januar 2019.

Selskapet brukte 215 millioner kroner på utvikling av spill i 2019, en økning på over 30 prosent over fjoråret. Det er nå ansatt 189 personer i Funcom, opp fra 143 i slutten av 2018.

Fremover skal Funcom fokusere stort på de kommende «Dune»-prosjektene sine, hvor det førstkommende overlevelsesstrategispillet ifølge Casais skal være likt «Conan Exiles».

- Det er fortsatt noen år fram i tid og vil være en mer ambisiøst og robust versjon av «Conan Exiles» satt til «Dune»-universet, designet for å være et «game as a service» fra starten av, skriver Casais.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3