Funcom-ansatt siktet av Økokrim etter razzia

5. juni 2015 13:36

Oslo (NTB): En ansatt i spillprodusenten Funcom er siktet av Økokrim etter razziaen mot selskapets lokaler i fjor.

Det opplyste selskapet i en børsmelding fredag morgen. E24 har vært i kontakt med Funcom, men selskapet ønsker ikke å kommentere hvem den siktede er eller hvilken stilling personen har hatt. Økokrim har ikke kommentert siktelsen.

Markedsmanipulasjon

Økokrim tok i fjor ut siktelse mot Funcom for brudd på verdipapirhandelloven og markedsmanipulasjon. Blant annet skal selskapet ikke ha ført innsidelister på forskriftsmessig vis, ifølge siktelsen.

Vurderer ny emisjon

Funcom opplyser i den samme børsmeldingen fredag at selskapet vurderer å hente inn mer penger via emisjon. I tillegg vurderer man å inngå avtale med eksisterende kreditorer angående gjeld som forfaller om ett år.

Årsaken er at inntektene fra de eksisterende spillene selskapet står bak, ikke antas å være store nok til å dekke både de ordinære utgiftene og gjelden som Funcom har.

Videre opplyser Funcom at selskapet har foretatt ny verdivurdering av aksjeposten i det svenske spillselskapet Stunlock Studios. Dette har resultert i nedskriving av verdien på aksjene med 210.000 dollar, og Funcom varsler at det vil selge seg ut av Stunlock Studios.

Funcoms aksjekurs raste 13,37 prosent i morgentimene fredag etter at børsmeldingen ble sendt ut. (©NTB)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3