Funcom aksepterer millionbot

23. oktober 2015 09:33

(PressFire.no): I fjor siktet Økokrim det norske spillselskapet Funcom for markedsmanipulasjon knyttet til lanseringen av «The Secret World» mellom oktober 2011 og august 2012.

Funcom kunngjør nå i en børsmelding at de har akseptert boten på 1,5 millioner kroner.

De skriver videre at de har samarbeidet med Økokrim i etterforskningen.

«The Secret World».

Razzia mot Funcoms kontorer

Det var i januar 2014 at Økokrim gjennomførte en razzia i Funcoms kontorer på Skøyen i Oslo. De skal ha tatt med seg dokumenter og datamaskiner.

De ble da siktet for markedsmanipulasjon og mistenkt for ikke å ha fulgt lovpålagte prosedyrer i det perioden rundt lansering av «The Secret World».

Hevdet å ikke vite om dårlig salg

Den tidligere sjefen for selskapet, Trond Aas,hevdet på sin side at de ikke visste noe om at salget hadde gått så dårlig – aksjekursen gikk fra rundt tjue kroner før lansering til rundt to kroner etter slippet av spillet.

- Jeg visste ikke noe om salgstallene før meldingen fra Funcom 10. august. Da jeg fikk se den meldingen, ble jeg ganske rystet, kommenterte Aas til E24.no i ettertid.

«The Secret World» ble sluppet 3. juli 2012.

Finanstilsynet og Oslo Børs undersøkte i ettertid kursutvikling og transaksjoner rundt lanseringen. 

Person siktet

I juni siktet Økokrim også en person tilknyttet selskapet – den siktelsen er ikke den samme som Funcom nå blir bøtelagt for.

Det er ukjent hvem den aktuelle personen er. Funcom forteller til PressFire at «ingen nåværende ansatte i selskapet er siktet i saken».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3