Full krangel om «Star Control»-rettighetene

5. desember 2017 14:29

(PressFire.no): Fans av det banebrytende spillet «Star Control» kunne i fjor smile bredt da beskjeden kom om at det utvikles et nytt spill i serien.

Det kom etter at spillstudioet Stardock sikret seg rettighetene fra Atari sitt konkursbo i 2013.

Advokatmat

I flere blogginnlegg hevder de originale skaperne at det nye spillet «Star Control Origins» bryter med rettighetene, og at Stardock ikke har rettighetene til å selge de tre første spillene i serien heller.

Stardock på sin side både mener de har sikret seg rettighetene og at de kun bruker merkevaren ikke elementer fra universet de ikke har rettigheter til.

Ford og Reiche har fått trukket originalspillene fra den digitale spillbutikken GOG, siden de mener de har en egen avtale med tjenesten fra 2011. Spillene er fremdeles til salgs gjennom Steam.

Stardock hevder på sin side at de kjøpte rettighetene i konkursboet fra Atari, som også inkluderer kontrakten for Accolaeds-spillene («Star Control», «Star Control II» og «Star Control III) som skal være signert av Paul Reiche.

Atari som rota?

Paul Reiche og Fred Ford skal ha tatt kontakt med Atari og fått bekreftet at rettighetene ikke var i deres besittelse for å gjenutgi spillene og avsluttet avtalen med GOG fra 2011, noe som skal ha resultert i at de klassiske spillene ble fjernet fra tjenesten.

Det gjør de blant annet for å «rydde på dekk» for å løse konflikten med Brad Wardell. Målet skal også være å gjøre «Star Control» og «Star Control III» gratis i framtiden, i likhet med «Ur-Quan Masters HD».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3