Full kjønnskrig om ny utvidelse til «Baldur’s Gate»

- Vi står for det vi har laget.

7. april 2016 12:22

(PressFire.no): Det har oppstått en svært opphetet diskusjon om kjønn etter at spillutvikleren Beamdog lanserte utvidelsespakken «Siege of Dragonspear» til «Baldurs Gate» fra 1999.

- Ikke om etikk, men om eventyr

I tillegg har en setning til rollefiguren fungert som bensin på bålet.

- Det handler ikke om etikk, men om eventyr (It's not about ethics, it's about adventuring), sier rollefiguren i spillet

Setningen er en direkte referanse til dem som mener at GamerGate ikke handler om kjønnsdiskriminering, men om etikk i spilljournalistikken.

Skribent på spillet, Amber Scott, har allerede mottatt en rekke trusler på sin Twitter-konto. Fra den andre siden har hun også mottatt støttemeldinger.

Skaperne anklages for å være «politisk korrekt» og for å ha blitt påvirket av såkalte SJW (social justice warriors) når de laget utvidelsen.

Fjerner vits, men bygger ut rollefigur

Nå har Beamdog kommentert reaksjonene.

- Selv om vi setter pris på tilbakemeldingene vi får fra fansen vår, både positive og negativ, så har noen av de negative ikke fokusert på «Siege of Dragonspear», men på individuelle utviklere hos Beamdog. Til det punktet at det anses som trusler og hets på nettet.

- Vi vil gjøre det krystallklart at Beamdog ikke tolererer denne typen oppførsel, og det kommer ikke til å ha den ønskede effekten siden vi står bak våre utviklere hundre prosent.

- Vi skapte spillet som en gruppe, og vi framover kommer vi til å jobbe på spillets problemer som en gruppe, noe jeg tror er nøyaktig som det bør være, heter det fra Beamdog-sjefen Trent Oster til Polygon.

Det sagt kommer studioet til å fjerne vitsen om GamerGate i en framtidig oppdatering.

- Når vi ser tilbake på den setningen er vi enige med tilbakemeldingene fra spillsamfunnet vårt at det ikke har noe med rollefiguren å gjøre, og vil derfor fjerne setningen.

Men transpersonen Mizhena får bli i spillet, og vil faktisk få en mer sentral rolle i en framtidig oppdatering av spillet.

- Vi har mottatt tilbakemeldinger om Mizhena, en birolle som avslører at hun er transperson.

Kjent forfatter: - Burde ikke sjokkerene noen

Det hører også med til historien at Ed Greenworld, som har skrevet flere Forgotten Realms-bøker og flere «Dungeond & Dragons»-spill ga sin støtte til Beamdog.

- «Dungeons & Dragons» har halv-orker, halv-drager og halv-alver og har magiske objekter som spesifikt endrer kjønn i reglene til spillet.

- Hvis du tåler sex på tvers av rasene, bure heller ikke full variasjon i kjønnsrollene være noe som sjokkerer deg, skreiv han på Facebook.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3