Full forvirring rundt Microsofts framtidige støtte av Xbox One og Xbox One X

- Studioene velger selv.

27. juli 2020 12:07

(PressFire.no): Det var under torsdagens Microsoft-sending at flere titler plutselig var merket for kun Xbox Series X og pc – uten å nevne Xbox One som plattform.

Dette fikk flere til å stusse etter at Microsoft flere ganger har slått fast at den nye konsollen ikke vil markere et skille, men at spill vil spille på «alle» Xbox-konsoller.

Så seint som i januar sa Xbox Games Studios-sjefen Matt Booty til MCV at alle spill over de neste årene vil fungere som pc og vil spille «opp og ned på alle konsollene».

Han begrunnet det med at de vil være sikre på at alle som har investert i en Xbox den siste tiden føler at de har gjort en god investering.

Phil Spencer uttalte også at «vi kommer ikke til å tvinge deg til å oppgradere til Xbox Series X på lansering for å spille Xbox-eksklusive spill»

På torsdag var det flere spill som kun var markert for Xbox Series X og pc, men enkelte også Xbox One på nettsidene.

Markedssjefen til Xbox, Aaron Greenberg, prøver å oppklare forvirringen på Twitter.

- Internutviklede spill blir utviklet for Xbox Series X først. Sier ikke at de spillene ikke kommer til Xbox One, bare at de blir utviklet med tanke på Series X og hvert studio bestemmer selv hva som er beste for spillet/miljøet når de lanserer.

I ettertid har Obsidian Entertainment fjernet Xbox One fra nettsidene til «Avowed».

I den nye traileren til «Everwild» het det kun Xbox Series X og Windows PC, mens nettsidene kun sa Xbox One og Windows PC. Det samme gjorde dette innlegget fra forrige uke.

Nå har traileren blitt oppdatert og fjernet aktuelle plattformer, mens nettsidene kun sier Xbox One og Windows pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3