Frister med superutgave av «GT5»

Sony-sjef bekrefter monsterversjon av «Gran Turismo 5».

5. juli 2010 12:57

Samtidig med at franske Amazon har oppført det de kaller en «édition ultimate» på sine nettsider, bekrefter Sonys India-sjef, Atindriya Bose, at det vil dukke opp ikke bare én men to spesialutgaver av det svært etterlengtede bilspillet.

Under E3 i Los Angeles fikk vi endelig en ny og konkret slippdato å forholde oss til: «Gran Turismo 5» slippes 2. november, i hvert fall for USA sin del. Vi i Europa har enda ikke fått en bekreftet dato. Men veldig mye skal gå galt om vi ikke kan begynne spillingen av denne monsterbilsimulatoren omtrent samtidig med amerikanske PlayStation 3-eiere.

India-sjefen til Sony forteller i et intervju med Indian VideoGamer

at de to spesialutgavene vil variere i omfang, innhold – og helt sikkert også i pris.

- Det kommer to «GT5»-spesialversjoner. Den ene inneholder spillet, noe ekstrainnhold og samlerobjekter, mens den andre er en virkelig stor pakke med plenty innhold som går utover selve spillet.

- Alt er bilrelatert, men jeg kan ikke opplyse om det eksakte innholdet, sier han.

MONSTERUTGAVE TIL 1500 KRONER?

Under E3 bekreftet Sony at den ene av disse snadderversjonene vil inneholde en liten modell av en Nissan GT-R Spec V-bil, en nøkkelring med Gran Turismo-design, en kode for ytterligere fem modeller som kan lastes ned til spillet - og mer.

Denne Special Edition-utgaven fikk da en prisantydning på 99,99 dollar (cirka 633 kroner).

Franske Amazon, som altså har begynt forhåndssalget av den andre superutgaven, opererer med en pris på 190 Euro for «édition ultimate», som tilsvarer i overkant av 1500 kroner. Nettsiden nevner ikke noe om hva innholdet er.

Spillet, som først ble annonsert under E3 i 2006, har latt vente på seg og har gjentatte ganger blitt utsatt. Noe av grunnen til det er at utvikleren Polyphony Digital har lagt til rette for både 3D- og Move-støtte, samt at spillet har vokst underveis.

Når det endelig lanseres, vil «Gran Turismo 5» inneholde omtrent 1000 biler og minst 70 baner, i tillegg har man for første gang i serien implementert skademodell på bilene. Nattkjøringen vender tilbake, og i tillegg har vi blitt forespeilet væreffekter.

I tillegg vil «GT5» for første gang inkludere WRC-, NASCAR-, og Super GT-lisenser.

I et intervju med Autoweek i desember i fjor, avslørte spillets regissør at «GT 5» til da hadde kostet omtrent 60 millioner dollar å lage.


«Gran Turismo 5» lanseres denne høsten (2. november i USA), og er eksklusivt for PS3.

E3-traileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3