Frister med gratis «Alan Wake»-utvidelse

Utviklerne i Remedy har allerede forskuttert flere nedlastbare utvidelser til det etterlengtede «Alan Wake». Nå er det klart at første dose blir gratis.

30. april 2010 08:21

Actionthrilleren «Alan Wake» nærmer seg endelig lansering etter fem års tid i utvikling.

Spillet kommer ut 14. mai etter at utgiveren Microsoft tidligere i april kunngjorde at man hadde valgt å fremskynde lanseringen med en uke.

Dette er mest sannsynlig et grep for å unngå det som ser ut til å bli den mest hektiske lanseringsdagen våren 2010, nemlig 21. mai. Da kommer nemlig storspillene «Lost Planet 2», «Split/Second: Velocity» og sist men ikke minst; Rockstars’ «Red Dead Redemption».

Les også: - To av tre store Xbox 360-titler i år kan finne veien til PS3.

GRATIS INNHOLD PÅ VEI

Remedy har tidligere antydet at de tenker langsiktig rundt «Alan Wake».

Da PressFire var i Helsinki denne vinteren for å prøvespille den første timen av spillet og snakke med utviklerne, sa Remedys Oskari Häkkinen det på denne måten:

- Vi vet hvor vi ønsker å ta «Alan Wake» videre. Hvorvidt spillet blir en suksess eller ikke avgjør om vi fortsetter.

- Når det gjelder nedlastbare utvidelser så blir ikke dette en direkte fortsettelse av historien – mer en bro mellom sesong 1 og sesong 2, fortalte Häkkinen.

- Og sesong 2 betyr i dette tilfellet et «Alan Wake 2»?

- Sesong 2 betyr en oppfølger, ja. Vi har definitivt tenkt at «Alan Wake» skal bli noe mer enn bare dette ene spillet, svarte Häkkinen i intervjuet som PressFire gjorde tidligere i år.

Microsoft har nå annonsert at de som kjøper «Alan Wake» får med en kode på kjøpet. Denne koden kan du taste inn på din LIVE-konto og dermed får den første utvidelsen gratis når den slippes, skriver Kotaku.

Hva denne nedlastbare utvidelsen inkluderer og når den slippes, er enda ikke offentliggjort.

I klartekst betyr det at Remedy og Microsoft gjerne vil at flest mulig skal løpe til nærmeste spillbutikk 14. mai og handle spillet splitter nytt, for en ubrukt kode til den første utvidelsen finner du neppe i brukthyllene om du er en av dem som hadde planlagt å vente litt med å kjøpe «Alan Wake».

Samtidig med denne annonseringen har utviklerne også sluppet en ny trailer som du kan se her.


«Alan Wake» er ute 14. mai, og er en eksklusiv Xbox 360-tittel.

Se den seneste traileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3