Annonse
Annonse
Fransk domstol: - Valve kan ikke nekte videresalg av spill

Fransk domstol: - Valve kan ikke nekte videresalg av spill

3:57
16:13
Utvikler
Utgiver
Slippdato
Plattformer
16:13
3:57

(PressFire.no): Det er i den franske retten i Paris at forbrukerorganisasjonen UFC-Que Choisir har vunnet fram mot det de mener er forbrukerfiendtlige brukervilkår knyttet til eierskap av digitale spill på Steam.

Retten slår fast at flere klausuler i Valve sine kontrakter er i direkte konflikt med fransk lov og EU-direktiv – spesielt knyttet til rettigheter rundt eierskap av ikke-fysiske varer. I dette tilfellet digitale spill.

Valve på sin side har påpekt at man egentlig ikke kjøper varene i deres spillbutikk, men kjøper et abonnement på en lisens. Dermed mener de at man ikke eier varen og derfor heller ikke kan selge denne videre.

Ifølge retten er det to EU-direktiver som hindrer Valve i å ha kontroll på distribusjonen etter at rettighetene er solgt.

En europeisk domstol slo også fast i 2012 at rettighetshaver ikke kan hindre videresalg av allerede solgt programvare – og i dette tilfellet også «overføringen av en eventuell lisensavtale og bruksretten i en ubegrenset periode».

De slår også fast at Valve ikke kan kalle det for et abonnement, fordi avtalen ikke ligner rammeverket til et abonnement. Spesielt trekker de fram at man får ubegrenset tilgang i et ubegrenset tidsrom, og derfor kan det ikke kalles et abonnement i det hele tatt.

De slår fast at det er et kjøp fordi man betaler ett beløp i én omgang.

Retten krever nå at Valve fjerner klausulen fra sine vilkår og publiserer dommen på Steam og nettsider i tre måneder. De gir samtidig spillgiganten én måned på å rette seg og vil motta 3000 euro i dagsbøter opptil seks måneder eller maksimalt 540 000 euro skulle de bli forsinket. 

I tillegg kommer det bot på 20 000 euro i tort og svie samt at Valve må dekke 10 000 euro av saksomkostningen.

Det skal også være forventet straff fra forbrukerorganisasjonen.

Dette er ikke den første gangen Valve har fått føle Frankrikes harme over Steam. For nesten nøyaktig et år siden ble også Valve dømt for å ha brutt forbrukerloven i landet ved å ikke samle samtykke fra kjøperne om at deres refusjonsrett er frafalt.

Se alle Rad Crew-artikler (og podcaster) på Podcast-sidene.
Les alle våre «Den gangen da...»-tekster på undersiden her, eller se andre retrosaker her.
Les mer om spillrelaterte ting som skjer i Norge på vår underside her.
Les mer om e-sport og konkurransespilling på vår underside her.
Les flere meninger på vår samleside her.
Mer om:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3
Oppsummering
Positivt
Negativt
Skjermbilder (klikk for større)
No items found.
Andre artikler om emnet
No items found.
Andre artikler

Fransk domstol: - Valve kan ikke nekte videresalg av spill

Positivt
Negativt
Fransk domstol: - Valve kan ikke nekte videresalg av spill
testblokk for styling (ignorer denne)
Jarle Hrafn Grindhaug

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum