– Framtiden ligger i mobilspill

Den japanske spillgiganten Konami setter ny kurs.

15. mai 2015 09:48

(PressFireo.no): Det har blåst stiv kuling rundt den japanske spillgiganten Konami i det siste.

Først kom den noe tåkelagte nyheten om at den svært respekterte spilldesigneren Hideo Kojima forsvinner fra selskapet, etter at «Metal Gear Solid V: The Phantom Pain» slippes i høst.

Konami har i tillegg fjernet navnet hans fra alt promomateriell, men det er tyst rundt hva som egentlig har skjedd.

Kansellerte «Silent Hills»

Dermed var det også usikkert rundt snakkisen «Silent Hills» - spillet som skulle puste liv i den elskede skrekkserien til Konami.

I fjor lanserte Konami en såkalt spillbar teaser, kalt «P.T.», som fikk massiv oppmerksomhet, og flere kåret den faktisk til årets friske pust.

Spillet avslørte at det er snakk om et samarbeidsprosjekt mellom Hideo Kojima og filmregissøren Guillermo del Toro, med «The Walking Dead»-stjerna Norman Reedus i hovedrollen.

Konami bekreftet til slutt at spillet ikke blir noe av og har fjernet det gratis nedlastbare spillet fra PlayStation Network – noe som resulterte i høye Ebay-priser for PlayStation 4-konsoller som fremdeles har spillet installert.

En underskriftskampanje prøver nå å få Konami til å skifte mening. I skrivende stund har 137 000 signert den.

Etter all dramatikken begynte mange å spørre seg hva som nå skjer i den japanske spillgiganten, som både har «Metal Gear Solid», «Pro Evolution Soccer «og «Silent Hill» i stallen.

Årets sportspill 2014:
«Pro Evolution Soccer 2015».

Skifter fokus til mobiltelefoner

Den nye sjefen i Konami, Hideki Hayakawa, tar nå bladet fra munnen og snakker med finanssiden Nikkei Trendy Net om veien videre.

Til nettsiden, og oversatt av en bruker på NeoGaf,  forteller han at de nå kommer til å satse aggressivt på mobilspill.

– Vår hovedplattform blir mobiltelefoner. Hvis vi ser på modellene i «Power Pro» (Baseball-spillserie - journ.merk.) og «Winning Eleven» («Pro Evolution Soccer» i Europa) med ekstra innhold, må spillene våre gå fra å selge «ting» til å selge «funksjoner», forteller han.

– Med disse spillene så vi at folk som kjøper fysiske spill er motivert til å kjøpe ekstra innhold. Suksessen til spesielt «Power Pro» har motivert oss til aktivt å dytte flere av våre populære serien til mobiltelefoner enn før.

Spilling har spredd seg til flere plattformer, men det koker ned til at den plattformen som er nærmest oss er mobiltelefonen. Spillenes framtid ligger i mobiltelefoner.

Mener mobiler er nøkkelen

Videre håper han at spill som «Metal Gear Solid V» og «Pro Evolution Soccer» kommer til å gjøre det bra, men påpeker at Konami alltid tenker på hvordan de skal få merkevarenes sine over til «der framtiden til spill ligger».

–  Med spill til flere plattformer er det ikke noe poeng i å dele markedet inn i kategorier lenger. Mobiltelefoner vil ta den nye rollen, og koble det generelle publikummet til spillverdenen.

«Metal Gear Solid V: The Phantom Pain» slippes etter planen til Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, 1. september og til Windows 15. september.

«Pro Evolution Soccer 2016» har ikke fått noen dato.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3