Framed

Ser du den korrekte rekkefølgen?

(PressFire.no): Liker du tegneserier, krim og gåteløsning er «Framed» en liten edelsten. Men dessverre ingen diamant.

Kort fortalt er det en interaktiv tegneserie, der du påvirker forløpet i en noir-aktig spionhistorie ved å endre rekkefølgen på rutene.

Målet for hvert nivå, eller side av tegneserien, er å føre figuren helskinnet fra første til siste rute. Velger du feil rekkefølge på rutene, ender det dårlig for helten vår.

Vi bytter mellom å føre en Humphrey Bogart-aktig fyr, en femme fatale «Frøken Detektiv» og en lyssky tredjemann som skygger dem begge.

Hver rute animeres når en figur trer inn i den, og innholdet er avhengig av rekkefølgen.

Du må passe på at figuren sniker seg fremover i rett etasje så han ikke oppdages av vakten i bunnen av trappen. Eller at sørge for han løper inn et bord så det velter og fungerer som skjold for kuleregnet som følger.

Enten hektisk og morsomt, eller frustrerende tregt

Når alt sitter flyter det flott, og tempoet er høyt. Å pusle sammen rekkefølgen er gøy. Du føler deg skikkelig smart når du skjønner hvordan alt henger sammen.

Brett som virker åpenbare ved første øyekast kan vise seg å være utfordrende fordi du ikke ser konsekvensene før figuren faktisk er i ruten.

For eksempel kan det være en sprekk i kanten du balanserer på som ikke merkes før du faller.

Dessverre blir det fort en frustrerende opplevelse når du setter deg fast. Særlig om du er usikker på rekkefølgen av de siste rutene på et nivå med mange ruter.

Evighetsventing 

Om helten stuper mot sin sikre død, eller blir fersket av en vakt, må du starte brettet på nytt.

Så om du gjør en feil og for eksempel vil bytte plass på rute nummer sju og åtte, må du vente på animasjonene i de seks første selv om du vet hva som skjer.

Du må se hele historien på brettet utfolde seg før du får se eventuelle feil mot slutten. Det føles fort som en evighet.

Siden animasjonene endres etter hvor de er plassert, får du inntrykk av å kunne velge mellom å slå ned vakter bakfra eller snike seg rundt, men det er ikke tilfellet. Hvert nivå ser ut til å ha én mulig løsning.


Krydderet i oppskriften

Etter hvert dukker det opp nye måter å manipulere tegneserierutene på, for eksempel kan du rotere dem.

Eller så må du flytte på rutene mens «Frøken Detektiv» løper over skjermen. For det var ikke nok å slå ut vakten bakfra, hun må løpe forbi igjen for å finne nøkkelen han har i lomma.

Spillet er kort. Til sammen er det omtrent 40 nivåer, og så fort du føler at du har fått teken på det, er du tom for brett som krever den nye, artige måten å spille på.

«Framed» er et friskt pust blant myriadene av gåteløsning til mobil. Ikke bare ser det stilig ut, musikken er stemningsfull jazz av typen du knipser litt til uten at du tenker over det.

Det største minuset er at det føles uferdig. 40 tegneseriesider blir knapt når flere av dem bare består av to ruter som må byttes om for å drive historien videre.

Spillet inneholder mange gode ideer, men de blir aldri skikkelig utbrodert. Det introduseres spenstige måter å løse brettene på, men er spillet er over så fort du føler at du har dreisen på det.

«Framed» er tilgjengelig for Ipad.

Oppsummering
Positivt
Flytende animasjoner både når man flytter på og spiller av ruter. Enkelt, ingen instruksjoner er nødvendige. Nyskapende gåteløsning.
Negativt
For kort. Ultrafrustrerende å sette seg fast. Ikke mulig å hoppe over ruter eller gå tilbake til tidligere nivåer.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3