Fra neste uke må du punge ut for å spille på nett også på Switch.

Nintendo løftet på sløret i natt.

14. september 2018 14:24

(PressFire.no): Nintendo avslørte i natt sine planer for den online betaltjenesten deres.

Det hele har blitt forskuttert av Nintendo, så det var ikke mange store overraskelser. Istedet fikk vi bekreftet at tjenesten blir akkurat slik vi hadde forventet.

For rundt to hundre kroner i året får du muligheten til å spille online-spill på Switch, hvilket betyr at alle spillene som frem til nå har vært gratis, vil koste penger.

Det er en vrien ting å skulle overbevise kunder om er en bra ting, og Nintendo prøvde under Direct-sendingen sin å pakke det inn så sukkersøtt som de kunne. Det falt litt på steingrunn å se Mario og gjengen spille spill som i dag kan spilles online få «støtte for onlinetjenesten».

Spillene til Nintendo kjører heller ikke på dedikerte servere, og det er ingenting som tyder på at det vil endre seg bare fordi man nå må betale for det.

Chat

Nintendo insisterer fortsatt på at all kommunikasjon med medspillere skal foregå via en dedikert app på smarttelefoner. Den resulterende suppa av kabler og dingser har fått mye kritikk for å være unødvendig komplisert.

Dette er noe enkelte tredjepartsutviklere har sett seg grundig lei på også, og Epic annonserte for en stund siden at du bare kan plukke headsettet ditt rett i konsollen for å prate med andre i «Fortnite» – de har ordna voice-servere selv.

Appen vil i teorien kunne gi mer informasjon om spillet og det som foregår der, men så langt er det kun «Splatoon 2» som har fått en skikkelig implementering der.

En egen skylagringsløsning vil også være tilgjengelig for de som betaler for onlinetjenesten. Her vil du kunne laste opp lagringsfilene dine i tilfelle noe skulle skje med konsollen din – da kan du i så fall bare laste ned saven din.

Gamle spill

Mer interessant er det nok at Nintendo åpner opp for en slags Virtual Console, der du får med en rekke eldre spill i pakken.

Da onlinetjenesten først ble avslørt var det snakk om å også inkluderer Super Nintendo-spill i tjenesten, men så langt er det bare snakk om gamle NES-spill fra åttitallet.

Disse blir pusset litt på, og du skal nå kunne spille flerspillerspillene med andre over nett.

Tjue spill er klart til lanseringen i neste uke, men flere skal bli lagt til fortløpende (tre i måneden). De som abonnerer vil også få mulighet til å kjøpe spesielle trådløse NES-kontrollere om de vil.

Til slutt forklarte Nintendo at de som er medlem vil få spesielle tilbud på spill via e-shop, men de hadde ingenting å vise der enda.

Det hele starter neste uke, den 19. september, med en gratis uke til å begynne med.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3