Får vi se krysspilling mellom «Minecraft»-versjonene på Xbox og PlayStation?

La ut, og fjernet, Twitter-melding om muligheten.

26. september 2016 10:16
Kjappe folk tok en skjermdump. 
(Bilde: @Bennywatts2003)

(PressFire.no): I helga har den årlige «Minecraft»-messen Minecon gått av stabelen.

Dette har vært plassen for både moro på messegulvet og ferske nyheter om spillet i en årrekke – i 2011 var for eksempel messen dedikert til lanseringen av spillet.

Men fra den spede starten, der rundt 30 personer kom i 2010, har det nå blitt en kjempegreie der 12 000 billetter ble revet vekk på sekunder. Og i natt dukket det opp en kuriosa på Twitter.

- «Minecraft» samler alle, inkludert rivaliserende maskiner, skrev den offisielle Twitter-kontoen til spillet, og la ved et bilde som viste folk som spilte «Minecraft» med Xbox One- og PlayStation 4-kontrollere, i tillegg til pc og mobil.

- Realms støtter spilling på kryss av plattformer, og det finnes en gratis prøveperiode!

Tweeten ble fjernet bare sekunder etter, og etter hvert erstattet med den samme ordlyden – minus bildet av konsollkontrollerne.

Gjennom servertjenesten Realms kan Mojang i teorien kjøre de samme serverne mellom alle duppedingser de måtte ønske, men i realiteten må de i så fall få alle maskinene til å først kjøre samme versjon av spillet.

Så langt kan spillere av Windows 10-utgaven av «Minecraft», «Pocket Edition» til mobiler og «GearVR»-versjonen spille sammen. Den eldre Java-utgaven av spillet som kjører på pc/Mac/Linux er ikke kompatibel med disse i dag, ei heller konsollversjonen – som heller ikke har støtte for Realms enda.

Det hele kommer i kjølvannet av en frem-og-tilbake mellom Microsoft og Sony, der førstnevnte har åpnet opp for at spilling mellom Xbox Live og PlayStation Network kan bli virkelighet.

Sony har derimot dratt på beinet, etter at «Rocket League»-utviklerne har sagt at de ikke bare er klare til å implementere krysspilling, men at de har fått det hele til å fungere på sine testservere.

«Final Fantasy XI» støttet forøvrig spilling mellom PlayStation 2 og Xbox 360, fordi spillet kjørte på egne servere – ikke ulikt det Realms tilbyr.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3