Får vi Nintendo- og Sega-emulatorer på Xbox One?

Microsoft skal ha godkjent, ifølge utvikler.

9. september 2016 11:48

(PressFire.no): Emulering av gamle konsoller (eller nye, for den saks skyld) har alltid vært et hett diskusjonstema.

«Er det lovlig?», «Er det moralsk riktig», «Jeg bruker det bare til backups» også videre også videre.

Enden på visa er at emulatorer er helt innafor, men å laste ned ROMS – spillfilene – er fyfy. Disse må du i så fall rippe selv.

Emulatorer på konsoller er ikke noe nytt, men at vi skulle få se offisielt godkjente, og ikke minst åpne, emulatorer på konsoller, og ikke minst for konkurrentenes maskiner, det hadde vi ikke trodd.

For nå hevder utvikleren bak NESBox at Microsoft har godkjent konsoll-emulatoren hans for onlinebutikken på Xbox One. Et skjermbilde viser angivelig at programmet har passert sertifiseringen, og at det vil være tilgjengelig om en dag eller to på konsollen.

Det er ikke bare en emulator, dog. Du skal kunne lage dine egne små spill med den innebygde editoren, og eksportere disse som egne spillfiler, som kan brukes på andre emulatorer.

Men som utvikleren også sier: Du kan laste inn andres kreasjoner ved å bruke en USB-pinne eller -harddisk. Det vil si at det også går an å laste inn andre NES-, SNES-, Genesis/Mega Drive- og GameBoy-spill (også Color og Advance).

Ettersom det hele er legalt er det ikke nødvendigvis noe Nintendo og Sega kan gjøre for å stoppe dette, men det spørs om Microsoft orker en eventuell slåsskamp – selv om de tilsynelatende har tillatt det enn så lenge.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3