Får vi flere «Mass Effect»-spill?

BioWare mener de har nok råstoff til flere potensielle oppfølgere.

6. februar 2012 16:29

(PressFire.no): For litt over en uke siden var vi og testet enkeltspillerdelen av «Mass Effect 3».

Jorda angripes, Shepard flyr rundt i galaksen og samler allierte i kampen mot Reaper-rasen, og den episke trilogien skal avsluttes når spillet kommer i hyllene 9. mars.

Men er dette slutten for det detaljerte universet «Mass Effect» foregår i?

Det er det ikke, skal vi tro produsent Michael Gamble. I en snakkis med nettsiden CVG.com kan Gamble fortelle at Bioware vurderer å ekspandere spillserien med nye tilskudd.

- Vi har ikke noe å annonsere, og «Mass Effect 3» er selvfølgelig slutten på Shepards historie, men hvem vet? Vi kommer kanskje til å fortelle flere historier i fremtiden.

Til OXM (Official Xbox Magazine) forteller Gamble at de har utrolig mye bakgrunnsstoff som potensielt kan danne grunnlaget for nye spill i serien.

- Uten at vi kan peke på noe spesifikt, så er det mange plasser i «Mass Effect»-universet gjennom dets historie hvor det er store kriger som må vinnes, kamper å kjempe og massevis av oppklaring rundt hvor de forskjellige rasene kom fra og hvordan de ble slik de ble.

- Vi har så my å plukke fra. Vi har ikke bestemt oss helt om vi kommer til å gjøre noe med det, men vi har veldig mye stoff å velge i.

Om vi legger godvilja litt til kan det hele fyre litt under det Gamble fortalte – eller rettere sagt ikke ville fortelle – oss i Stockholm.

Kanskje får vi et strategispill i «Mass Effect»-universet?

- Et krigsscenario fra «Mass Effect 3» passer fint inn i en slik sanntidsstrategi-sjanger, gjør det ikke?

- Alt er mulig, men det er ikke sånn at vi har et slikt strategispill innebygd i «Mass Effect 3».

- Det fantes jo et slikt Halo-spill…

- Et godt poeng! Neste spørsmål, hehe!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3