Får vi endelig se «No One Lives Forever» igjen?

Hinting fra de som børstet støv av «System Shock».

25. juli 2018 11:42

(PressFire.no): Denne her må tas med avsindige mengder salt, men...

Spilldokumentar-makerne i Noclip har lagt ut en video der de snakker med folkene bak nettbutikken GOG.com - hvor det nevnes at de jobber med å få rettighetene til å gi ut kultklassikerene «No One Lives Forever» og oppfølgerne igjen.

Spillene ble ansett for å være de beste førstepersons skytespillene siden «Half-Life» da de kom, og satte deg i høystøvlene til spion Cate Archer på sekstitallet - med alle knæsjfarger det innebærer.

- Vi snakket om «No One Lives Forever» for bare en uke siden, sies det i videoen. Arbeidet med å prøve å få tak i spillet er visstnok en skikkelig detektivjobb.

For akkurat hvem det er som sitter på rettighetene i dag er et mysterium. Monolith utviklet spillet, men Fox Interactive var utgiver på pc, MacPlay på Mac og Sierra på PS2.

Sierra som frittstående utgiver eksisterer ikke i dag (og er en del av Activision), Fox Interactive er lagt ned, og Warner Bros. kjøpte Monolith. Så hvem eier hva?

På Twitter la en håpefull fan ut en melding der han spurte om dette betyr at vi en dag får se spille komme ut på GOG.com.

Han fikk så svar fra Stephen Kick, som kun responderte med et lurt smilefjes.

Dette er interessant, ettersom Kick er toppsjefen i Night Dive Studios, som tidligere fikk kloa i rettighetene til «System Shock»-spillene – etter at disse også var i et rettighetshelvete.

De gjorde spillene kompatible med moderne systemer og ga de ut på nytt, men jobber også med en skikkelig remake av originalspillet.

Så hva betyr dette? Det kan være at Night Dive er de som jobber med å sikre seg rettighetene til «NOLF»-spillene. Det kan være at de ønsker å lage en remake. Eller det kan være absolutt ingenting.

Hadet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3