Før E3: Hva vet vi om Sony og Nintendo?

Rykter, garanterte spill og synsing - hva håper du dukker opp?

8. juni 2018 17:14

(PressFire.no): Etter at alle de andre er ferdige med sine pressekonferanser er det to av de største spillselskapene som står igjen. På tirsdag skal først Sony vise godsakene sine tidlig på morgenen, før Nintendo avslutter det hele på kvelden.

Men selv om Nintendo runder av presentasjonene fra de store spillselskapene, er det først når de er ferdige at den faktiske E3-messa starter. Da åpner dørene i Los Angeles Convention Center, og i tre dager vil det komme mengder av nytt stoff fra messegulvet.

Det er julaften for spillinteresserte – men før den tid, la oss se hva Sony og Ninty har i julesokkene sine for oss:

Les også: Samlesak med alle tidspunkter og strømme-lenker.
Les også: Før E3: Hva vet vi om Bethesda, Square Enix og Ubisoft?
Les også: Før E3: Hva vet vi om EA og Microsoft?

Sony

Når?
Tirsdag 03:00 (norsk tid)
Hvor?


På Sonys Twitch-kanal eller på YouTube.

Hva får vi garantert se?

Sony har vært ganske hurtige på scenen de siste årene, med mange små bolker som kjapt går gjennom en trailer eller en kjapp demo. Vi tipper det blir det samme her, så forvent ganske mange spill klemt inn i konferansen deres.

Det skal derimot sies at vi ikke ser for oss mange store overraskelser her, men heller en stødig fremvisning av spill vi allerede har visst om i en stund. Slik var det også i fjor, der egentlig bare «Shadow of the Colossus»-remaken kom ut av det blå.

Nå har det seg slik at Sony allerede har brukt tid på å vise «Days Gone» før konferansen, så det er sannelig ikke sikkert vi får se det spillet under selve arrangementet, men Hideo Kojimas «Death Stranding» blir sannsynligvis å se her, der vi håper vi faktisk får et glimpt av hvordan spillet faktisk spiller, og ikke bare enda en weirdo psykedelisk trailer.

Et av de kommende storspillene til Sony fremover er Sucker Punch sitt «Ghost of Tsushima», og utviklerne har sagt at de skal være på E3. Vi har ikke sett så mye annet enn en teaser-trailer for spillet, så nå kan det være på sin plass med en full fremvisning.

Vi får også garantert se mer av «Spider-Man», som kommer allerede i september – forhåpentligvis mer av byen det hele foregår i, og ikke minst hvor åpent og fritt det blir.

Da vi snakket med en av produsentene på spillet under E3 i fjor, måtte han le av alle bemerkelsene han hadde fått fra nesten alle som hadde sett spillet – der alle lurte på om det blir like gøy å forflytte seg som i «Spider-Man 2» fra 2004? Vi håper det!

Men vi skal ikke glemme selve rosinen i pølsa her, som er «The Last of Us II». Det blir nok neppe særlig mye gameplay på selve konferansen, men vi håper på en trailer som viser mer av verdenen. Dette blir en av de skikkelige godbitene her.

«Death Stranding» blir vist fram.

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?

Sonys nye PlayStation-sjef, John Kodera, sier at selskapet fortsatt er interessert i håndholdtmarkedet. Vi tipper det blir leeeeenge til, og aldri i verden om vi får se noe av en Vita 2 her.

Og selv om det virker sannsynlig at PlayStation 5 faktisk er en greie (og flere utvikler angivelig har svært tidlige utviklingsverktøy for den), så får vi ingen avdukning av denne her.

«Red Dead Redemption 2» sies å ha en eller annen form for avtale med Sony, så det er godt mulig det er her vi får sett mer fra det spillet. Spesielt om spillet ikke dukker opp på Microsoft-konferansen på søndag.

Det har også poppet opp en bunke rykter om «Devil May Cry 5». Spillet blir helt sikkert multiplattform, men det virker som et typisk spill å ha med hos Sonys konferanse.

«Dreams» er et annet «spill» som kan dukke opp, men vi holder ikke helt pusten her. Betaen til spillet skulle egentlig komme for to år siden, og enda er det litt uklart akkurat hva dette spillet prøver å være. Vi får se om Sony har lyst til å gi oss en dato denne gangen...

Det ryktes også at «PlayerUnknown’s Battlegrounds» skal komme til PlayStation 4. Det er nesten så vi håper det ikke stemmer, når vi ser hvor hysterisk dårlig lagd Xbox One (X)-versjonen av det spillet.

From Softwares nye spill.
From Softwares nye spill.

Hva hadde vært kult?

Folka bak remaken av «Shadow of the Colossus» har sagt at de holder på med en enda større spill-remake – tør vi håpe på en remake av «Demon’s Souls»? Og hvor i all verden blir det av «Resident Evil 2»-remaken?

Eller hva med det From Software-spillet som vi ikke aner noe som helst om, og som ble teaset i tre sekunder under Game Awards i fjor? Det vil vi gjerne se igjen.

Nintendo

Når?


Tirsdag 18:00 (norsk tid)

Hvor?
På Nintendos Twitch-kanal eller på YouTube.

Hva får vi garantert se?

Masse Switch-ting, og ingenting av 3DS – det har Nintendo allerede bekreftet. Dette er som vanlig ikke en standard pressekonferanse, men heller en utvidet variant av «Nintendo Direct»-sendingene som selskapet liker å lage.

Forvent derfor enda litt mer tøys enn det som er vanlig! Før har hele presentasjonen blitt presentert av dukker fra Robot Chicken, eller hva med den gangen alle Nintendo-sjefene var muppets? Good stuff!

Årets store fokus for Nintendo er selvfølgelig det kommende «Super Smash Bros.» til Switch, som skal vises for første gang siden teaseren tidligere i år. «Smash»-general Masahiro Sakurai har allerede sagt at han skal dukke opp i presentajonen, så det blir full pupp for spillet – som skal lanseres allerede i år.

Men er det en enkel portering av spillet som var på Wii U, eller et eget nytt et? Og hvilke nye figurer blir det? Det finner vi ut på tirsdag.

Vi er også rimelig sikre på at Retro Studios viser fram sitt neste spill, som angivelig (og via flere uavhengige kilder) skal være et racingspill satt til «Star Fox»-universet, kalt «Star Fox GP». Ikke akkurat det folk hadde sett for seg, men ...det er Retro.

«Metroid Prime 4» ble avduket med kun en logo under forrige E3, noe som kan tale for at spillet er såpass langt unna ferdigstillelse at det ikke er sikkert vi får se noe som helst fra det under årets E3.  Det hadde jo vært synd, og vi krysser fingrene for at Samus gjør en opptreden her.

Lekkasjen fra Walmart i Canada, hvor «Metroid Prime 4» dukket opp blant en rekke andre spill, gjør at vi tror spillet blir vist her – ryktene sier forøvrig at det er et spesialteam hos Namco som står bak utviklingen.

Forvent også å få første kikk på «Bayonetta 3», som plutselig dukket opp under Game Awards-utdelingen i fjor. Kanskje til og med gameplay, om vi er heldige!

Vi får også se litt mer av «Yoshi»-spillet som ble vist i fjor, pluss garantert kommende tilleggspakker til «Splatoon 2» og enda en kjapp kikk på «Mario Tennis».

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?

Vi har en (sikkert helt feil) godfølelse når det kommer til «Animal Crossing». Det er gått seks år siden «New Leaf» kom ut til 3DS nå, og dette er en av de bestselgende seriene Nintendo har. Det virker nesten usannsynlig at det ikke blir avslørt snart ...please?

Det kommende «Fire Emblem»-spillet til Switch skal i teorien lanseres i 2018, og er dermed en prima kandidat til å dukke opp under årets E3. Vi tipper derimot at spillet er utsatt til neste år, og dermed kan skippe moroa nå. En trailer er nok det beste vi kan håpe på.

Det gikk fryktelig mange rykter om en Nintendo 64-minikonsoll etter at Nintendo plutselig registrerte merkenavnet «N64» i Japan for noen måneder siden. Det er jo ikke urimelig å tro at en slik maskin kommer, men vi har ikke troa på at E3 er plassen å annonsere det for Nintendo.

Vi får forøvrig neppe se noe av det neste «Pokémon»-spillet heller, som skal være en fullblods RPG i «mainline»-serien. Det skal ikke komme før neste år, og vi tipper Nintendo sparer den avsløringen til da.

Og hva med det evigvarende ryktet om at «Mother 3» endelig skal komme til vesten? Det virker nesten som om Nintendo holder det tilbake bare for the lulz nå. Det samme gjør de med «Pikmin 4», som Shigeru Miyamoto allerede har sagt er nesten ferdig.

Begge kan plutselig dukke opp uten forvarsel, ettersom de angivelig ligger klare, men ikke hold pusten.

Når det gjelder ikke-Nintendo-spill, så har det kommet en rekke overraskende spill og annonseringer fra tredjepartsutviklere til Switch det siste året, noe som peker mot at vi helt sikkert får noen i år også – men vi tipper det nok en gang blir litt eldre spill, som «Diablo III».

Og «Fortnite», som virker å være helt bankers klart for konsollen, der utallige beviser for spillet har dukket opp de siste ukene. Vi forventer nesten en «og spillet kan lastes ned NÅ!»-annonsering.

 «Dragonball FighterZ» er et annet stort tredjepartsspill som virker å være på vei til Switch.

Det skal også nevnes at Microsoft og Nintendo har blitt buddies i det siste. Begge tillater nå at konsollene deres spiller sammen, Nintendo har latt Xbox Live komme til Switch, og Xbox-sjef Phil Spencer har veldig lyst til at Banjo skal være med i «Smash Bros.». Eller kanskje Steve fra «Minecraft»? Vi ser ikke bort fra at det plutselig skjer noe her.

Hva hadde vært kult?

Et «Paper Mario»-spill som ikke suger eselfjes hadde vært fint. Eller hva med en remake av «Metroid Prime Trilogy» til Switch?

Eller i det hele tatt en skikkelig Virtual Console? Kom igjen, Nintendo – la oss få bruke GameCube-emulatoren dere allerede har kjørende på Nvidia Shield! La oss få «Smash Melee» i 1080p.

Til slutt er det en liten long-shot vi må ta med. Det er ikke helt umulig at vi får se en teaser til et splitter nytt «Zelda»-spill allerede nå dersom Nintendo velger å dra av en «Majora’s Mask»-aktig variant der de gjenbruker mye av det de lagde til «Breath of the Wild».

Eventuelt tar vi gjerne et nytt 2D-spill i serien. Fingers crossed!

Det var alle de største selskapene. Nå gjenstår det bare å vente til EA starter det hele på lørdagskvelden klokka 20:00 norsk tid. Vi gleder oss!

Hva ser du frem til av innhold fra Sony og Nintendo?


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3