Før E3: Hva vet vi om EA og Microsoft

Rykter, garanterte spill og synsing - hva håper du dukker opp?

5. juni 2018 13:24

(PressFire.no): E3-bonansaen er rett rundt hjørnet, og i helga sparkes det hele i gang med pressekonferanser fra de største spillselskapene i bransjen.

Først ute er Electronic Arts på lørdag, mens Microsoft skal holde sin på søndag. Men hva får vi se, hva sier ryktene, og hva hadde vært kult? La oss diskutere!

Les også: Samlesak med alle tidspunkter og strømme-lenker.

Electronic Arts

Når?


Lørdag 9. juni klokka 20:00 (norsk tid)
Hvor kan jeg se det?


Twitch-kanalen til EA, eller på YouTube-sidene deres.

Hva får vi garantert se?


«Anthem» blir sannsynligvis det store fokuset i år. BioWare-spillet ble avslørt på E3 i fjor med en interessant (om ikke litt vel skriptet) demonstrasjon, men så har det vært tyst etterpå. Ryktene skal ha det til at utviklerne har gått dypt i seg selv etter loot box-skandalen i fjor.

Den typiske sportsspillkavalkaden er selvsagt også med her, forvent et større fokus på «FIFA» denne gangen, ettersom det er VM i fotball i sommer. Kommer Ronaldo?

Vi får også den første skikkelige kikken på «Battlefield V». Regn med en stor gameplay-demonstrasjon, slik det ble gjort med både «Battlefield 1» og «Star Wars: Battlefront II» de to siste årene.

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?


Det er ikke så fryktelig mange store rykter om EA denne gangen. Vi tipper at «Unravel 2» dukker opp, og samtidig må jo snart Respawn Studios vise deres kommende «Star Wars»-spill.

Vi blir heller ikke sjokkert dersom «Dragon Age» blir vist frem.

Hva hadde vært fett?


En litt mer ydmyk EA-sjef som lover på barnas liv at de ikke skal drite seg mer ut med loot box-er og alskens shady greier. Vi blir ikke lei oss om EA dropper å ha så mange YouTube-stjerner som stammer foran kamera heller ...eller, det er jo litt morsomt.

Microsoft

Når?


Søndag 10. juni klokka 22:00 (norsk tid)
Hvor kan jeg se det?


Twitch-kanalen til Microsoft, eller på YouTube-sidene deres. Du kan også se konferansen rett på Xbox One-en din via Mixer-appen.

Hva får vi garantert se?


Microsoft har hatt litt for vane å ramle ned i veltrådd mark på E3 de siste årene, og vi får nok se alle de typiske Microsoft-seriene her.

Forvent derfor en hel del om «Crackdown 3» - igjen. Et nytt «Halo»-spill blir nesten garantert å se også, i tillegg til et splitter nytt «Forza».

Av eksisterende spill får «Minecraft» helt sikkert en eller annen oppdatering som skal vises fram også, og Microsoft kommer sikkert til å slå seg på brystet med at «Play Together» nå er ute til alle plattfomer (minus PS4). Rare kommer også til å snakke om kommende innhold i «Sea of Thieves».

Vi setter også noen kroner på at vi endelig får se «Age of Empires 4». Spillet ble offisielt annonsert i august i fjor, men så har det vært stille fra utviklerne.

Til slutt er det garantert et megafokus på tredjepartsspill, der det helt sikkert kommer til å være noen tidseksklusive spill eller spill som har Xbox-eksklusivt innhold. Blant spillene vi regner med å se er «Shadow of the Tomb Raider», «Assassin’s Creed Odyssey» og «Black Ops 4».

Vi regner også med at «Battlefield V» blir vist frem også her, ettersom Microsoft har en markedsføringsavtale med EA på spillet.

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?


«Cuphead 2» er ryktet, men vi tror ikke det kommer til å være allerede her – det er nok litt for tidlig. Kanskje en DLC-pakke til førstespillet istedet, i så fall.

Kanskje får vi også endelig en dato til «Below», som skal være tidseksklusivt til Xbox og Windows - og «Ori»?

De største ryktene er det Polygon som står for, som mener det kommer til å bli vist hele TRE «Gears of War»-spill, et «vanlig» spill, et real-time strategispill og et «Battle Royale»-spill. Det førstnevnte var også med i Walmart-lekkasjen for noen uker siden, der også «RAGE 2» var (og ble bekreftet rett etterpå).

Samtidig er det et eller annet som foregår hos Playground Games, som åpnet et nytt studio mot slutten av 2017. Det ryktes at Microsoft er i ferd med å kjøpe seg inn der, og at de både lager «Forza Horizon 4» og et nytt «Fable»-spill. Kanskje får vi noe nyss om hva som skjer der?

Kanskje får vi også en sniktitt på spill som skal vises på andre konferanser, som «The Division 2» og «Beyond Good and Evil 2»?

Forvent også fryktelig mye brøling fra publikum under konferansen – Microsoft har for vane å fylle opp salen med ekstremfans de flyr inn fra hele USA (i fjor hadde de på seg egne t-skjorter hvor det sto «jeg opplevde den kraftigste konsollen i verden» på).

Og som alltid: En bil kommer til å ende opp på scenen på et eller annet tidspunkt. Garantert.

Hva hadde vært fett?


Noe annet enn de samme tre-fire seriene som alltid rulles inn på scenen hadde vært gøy. Er det noe Microsoft virkelig sliter med, så er det å ha noen saftige egenproduserte – eller eksklusive – spill på Xbox.

Microsoft-sjef Phil Spencer har forøvrig flørtet mye med Nintendo (og Switch var med i fjor), og sagt at han lett lar Microsoft-maskoter få være med i «Smash Bros.»-serien. Det hadde vært morsomt om det hadde skjedd – men det ville nok sannsynligvis heller blitt annonser på Nintendos konferanse.

Og hva skjer egentlig med den streaming-plattformen for spill som Microsoft holder på å utvikle?

Vi kommer tilbake med tilsvarende artikler om de andre spillselskapene i dagene fremover. Hva tror du kommer til å skje hos EA og Microsoft i helga? Hva håper du på av spill-annonseringer?


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3