Før E3: Hva vet vi om Bethesda, Square Enix og Ubisoft

Hva ryktes, hva får vi se - og hva ønsker vi oss fra trioen på E3?

7. juni 2018 10:25

(PressFire.no): På lørdag sparker EA i gang E3-haraballet for fullt, mens Microsoft følger opp på søndag. Men det stopper på ingen måte der, for på mandag skal det avholdes hele fire konferanser til.

Det er Bethesda, Square Enix og Ubisoft som skal på scenen denne dagen (der Bethesda starter ille tidlig på morgenen), mens indie-utgiver Devolver Digital skal ha sin egen lille showcase. Vi har tatt en nærmere titt på de tre førstnevnte.

Les også: Samlesak med alle tidspunkter og strømme-lenker.
Les også: Før E3: Hva vet vi om EA og Microsoft?

Bethesda

Når?
Mandag 03:30 (norsk tid)
Hvor?


På Bethesdas Twitch-kanal eller på YouTube.

Hva får vi garantert se?

Et par spill er allerede bekreftet fra Bethesda – et helt nytt «Fallout»-spill kalt «Fallout 76», og «RAGE 2». Disse skal det komme mer info om på pressekonferansen, har det blitt sagt, og vi tipper brorparten av tiden blir brukt på førstnevnte.

Men vi får garantert også se en utvidelsespakke til «Prey». Dette har blitt teaset flere ganger fra den offisielle twitter-kontoen til spillet, og det kan virke som om denne utvidelsen foregår på månen.

I tillegg forventer vi mer info om utvidelsespakken «Summerset» til «The Elder Scrolls Online» og et eller annet om «Quake Champions».

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?

«Fallout 76» skal visstnok være et online-spill alá «Rust», der du skal bygge baser med og mot andre spillere. Ganske mange har vært grinete over akkurat dette, men det blir jo spennende å se hva som skjer.

Tidligere i år ble det også avslørt at Bethesda holdt på å hyre inn folk til et «AAA freemium»-spill, hva nå enn det betyr. Kanskje dukker det opp her, men det kan være litt for tidlig enda.

Bethesda har vært ganske ivrige på Switch-støtten så langt, med porteringer av «Doom» og «Wolfenstein II» til konsollen – får vi se mer her? Kanskje «Dishonored»?

Hva hadde vært fett?

Det kuleste hadde vært en «Elder Scrolls»-oppfølger, spør du oss. Men vi håper jo også på litt mer som har med «Doom» å gjøre – det er to år siden det fantastiske spillet kom, så vi tar gjerne mer innhold der!

Square Enix

Når?
Mandag 19:00 (norsk tid)
Hvor?


På Square Enix’ Twitch-kanal eller på YouTube.

Hva får vi garantert se?

Dette er den første gangen Square Enix holder en slik presentasjon siden 2015, og det betyr nok at de har en del å vise frem. Det er ikke snakk om en live pressekonferanse, men

Forvent mye om «Shadow of the Tomb Raider», som er en av de største produksjonene selskapet har gjort.

Det andre storspillet som garantert skal vises er det svært etterlengtede «Kingdom Hearts 3». Det begynner å bli en mannsalder siden spillet først ble annonser

Og får vi se mer av «Final Fantasy VII»-remaken? Det er vi overbevist om. Spillet har (dessverre?) blitt et episodebasert action-RPG som har et fighting-system som ligner mer på «Kingdom Hearts» og «Final Fantasy XV» enn det turbaserte spillet fra nittitallet.

Vi regner også å få sett mer av det mer klassiske RPG-spillet «Octopath Traveller» til Switch. Det begynner å nærme seg utgivelse her nå, og vi får sikkert se de resterende hovedfigurene i spillet.

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?

Skal vi tro Walmart-lekkasjen for noen uker siden, hvor flere spill i etterkant viste seg å være ekte, får vi også se «Just Cause 4» fra Avalanche her – Square Enix er utgiver av spillet.

Et spill folk virker å ha glemt er «Left Alive», som Square Enix annonserte rundt Tokyo Game Show i fjor, og som skal komme i år. Det spillet vet vi lite om, men teaseren hinter om en postapokalypisk/krigsrammet verden med mechs – og det ser litt «Metal Gear Solid»-aktig ut. Vi tipper vi får se mer av det i E3-presentasjonen.

Det samme kan kanskje også sies om det mystiske «The Avengers»-spillet som ble annonsert for halvannet år siden, som er et spill Eidos Montreal og Crystal Dynamics jobber på. Også der har det vært radiostillhet siden annonseringen. Hmm.

Et annet spill det har vært stille rundt er det allerede annonserte «Life is Strange 2», som skal utgis av Square Enix. Det er slett ikke umulig at vi får noen drypp av dette her - selv om det kan hende at det er litt tidlig i utviklingen enda.

Hva hadde vært fett?

En remake av «Final Fantasy VIII» eller «IX» hadde ikke vært dumt... Det sagt, så ser vi at Square Enix i større og større grad har tatt på seg publisher-buksene - kanskje har de noe helt nytt på gang fra et studio vi ikke har tenkt på?

Ubisoft

Når?
Mandag 22:00 (norsk tid) – med et «pre-show» 45 minutter før.
Hvor?


På Ubisofts Twitch-kanal eller på YouTube.

Hva får vi garantert se?

«Assassin’s Creed Odyssey» er det neste spillet i serien, som øyensynlig nå er tilbake til årlige utgivelser. Du bør nok regne med at store deler av tiden vies til dette spillet, som er satt til antikkens Hellas.

Det er generelt mange storspill Ubisoft skal ploge gjennom denne dagen, der «Beyond Good & Evil 2» garantert får en skikkelig gameplay-demo (ut over det som allerede ble vist på Twitch for en tid tilbake) – og «The Division 2» har allerede blitt flagget som et av spillene som skal avdukes for første gang på E3.

Vi må heller ikke glemme det lenge ryktede (og lekkede) «Splinter Cell», som skal avsløres. Vi håper det er litt back-to-basics for serien, for å være helt ærlig.

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?

Piratspillet «Skull and Bones» skulle egentlig komme nå i år, og hadde dermed vært et naturlig spill å ha med. Det har derimot blitt utsatt til en gang innen mars 2020 (!), noe som kan bety at vi ikke får sett særlig av det i år.

På den andre siden kan det jo også bety at de føler de må «forklare» seg. Who knows?

Fans av «For Honor» vil muligens få noe nytt å sette tennene i her også, for utviklerne i Ubisoft Montreal sier de har noen «kule overraskelser» de kanskje skal ha med seg til E3.

Samarbeidet med Nintendo på «Mario & Rabbids» gikk for øvrig svært godt, med flotte anmeldelser og høye salgstall. Det er ikke umulig å se for seg en enda dypere link mellom selskapene. I fjor dukket selveste Shigeru Miyamoto opp på scenen – kommer han igjen?

Hva hadde vært fett?

Ubisoft bruker ofte å avslutte konferansene sine med et smell, og ikke rent sjeldent med et helt nytt spill ingen har hørt om før. Tør vi håpe på at de også finner på noe her?

Også hadde det vært gøy om Aisha kom tilbake som vert. Eller Mr. Caffeine. Generelt bruker det å være mye (artig) tøys som skjer på scenen når Ubisoft inviterer til fest. På mange måter føler vi at det er de som mest av alt holder den gamle typen E3-moro ved like - gjerne også med litt cringe. Det er fint det!

Vi kommer tilbake med tilsvarende artikkel om Sony og Nintendo i morgen. Hva tror du kommer til å skje hos Ubisoft, Squeenix og Bethesda på mandag? Og hva håper du på av spill-annonseringer?


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3