Før E3 2019: Hva vet vi om Microsoft og Bethesda?

Skal en ny Xbox vises fram?

9. juni 2019 02:15

(PressFire.no): Google og Electronic Arts har vært gjennom sine E3-presentasjoner, og neste ute på scenen er Microsoft på søndagskvelden og Bethesda natt til mandag.

Det er litt spesielt i år, for Sony skal ikke være på E3 – det betyr at Microsoft i stor grad får søkelyset på seg selv, all den tid det er de to som vanligvis har vært i strupen på hverandre.

Det betyr at Microsoft har en stor mulighet her, og alle de større tredjepartene «må» vise spillene sine på den konferansen for å være med i glansen. At de også er forventet å vise en helt ny konsoll gjør det enda mer spennende.

Årets konferanse skal visstnok vare mye lengre enn fjorårets – som allerede var ganske lang!

Når det gjelder Bethesda er vel forventningene lave. De fleste spillene som forventes å vises fram har vi allerede hørt om, og vi får neppe se mer av de store sløggerne i år. Eller?

Les også: Samlesak med alle tidspunkter og strømme-lenker.

Microsoft

Når?


Søndag 9. juni 22:00 (norsk tid)

Hvor?


Hos Microsofts kanaler på TwitchYouTube og Mixer.

Hva får vi garantert se?
Det er vanligvis ganske «lett» å gjette en rekke av spillene som vises på konsollen, der det nesten har blitt tradisjon å se «Forza», «Minecraft» og «Gears» på scenen. Microsoft sier de skal ha med 14 spill fra deres studioer, og vi tipper «Ori and the Will of the Wisps» og «Sea of Thieves» (med et eller annet nytt innhold) dukker opp igjen.

Forvent også en rekke tredjepartsspill, ettersom Sony ikke skal ha en presentasjon. Vi tipper vi får se mer av «Ghost Recon», «Call of Duty», «Star Wars Jedi: Fallen Order» og alle de andre typiske spillene vi allerede har hørt om litt i forkant.

Vi holder også en stor knapp på langt flere indiespill her, med samme grunn – Microsoft og Nintendo må ta unna for alle de som vanligvis ville vært på en Sony-konferanse.

Med Googles inntog på spillstrømmemarkedet må Microsoft svare og vise mer av sitt tilsvarende xCloud-system, og det blir sannsynligvis pratet om. Kanskje en bundling med Xbox Game Pass kunne gjort dealen søtere? Vi forventer ikke at mye tid brukes på dette, dog.

Også er det alle lekkasjene da. George R.R. Martin-spillet «Elden Ring» kommer garantert til å dukke opp her, Ninja Theorys slåssespill «Bleeding Edge» kommer til å være der, og sannsynligvis også «Tales of Arise».

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?
Den store rosinen i pølsa her er at Microsoft sannsynligvis kommer til å avsløre sin nestegenerasjons spillkonsoll, kodenavn «Scarlett», som visstnok kommer i to varianter. Men kommer de til å vise alt? Det tror ikke vi, og vi tipper Microsoft holder tilbake nok info til en egen større avduking neste år. Det er sannsynligvis enda et E3 før lanseringen, husk.

«Halo Infinite» må nesten begynne å vise seg snart også, og det ryktes at dette er et åpen-verden-spill. Eller er det kanskje forbeholdt neste generasjon?

Det ryktes også kraftig om et nytt «Fable»-spill, og «Battletoads» er kanskje langt nok i utviklingen til å vises her?

Vi krysser forresten fingrene for et nytt Capcom-spill. Det er to og et halvt år siden «Resident Evil VII», kanskje vi får set åtteren her?

Forvent også norsk representasjon på konferansen.

Hva hadde vært kult?
En skikkelig konsoll-reveal hadde vært overraskende, men kjempekult. Altså at de viser både boksen, innmaten og en bunke spill. De gjorde det med Scorpio / Xbox One X på E3 i 2017, så det kan jo hende.

Et nytt spill fra Rare hadde vært noe, for eksempel et nytt «Perfect Dark»-spill? Det er kanskje en pipe-dream, men hvem vil vel ikke se britene tilbake til fordums storhet?

Og kan vi endelig få se noe fra «Age of Empires IV», eller?

Bethesda

Når?


Mandag 02:30 (norsk tid)

Hvor?


Hos Bethesdas kanaler på TwitchYouTube og Mixer.

Hva får vi garantert se?
Bethesdas pressekonferanse vil neppe inneholde like mye snacks som sist, da både «Elder Scrolls VI» og «Starfield» ble avslørt,

I stedet blir det stort fokus på «Doom Eternal», oppfølgeren til hit-en fra 2016, noe bilder av enorme reklameplakater og malte bygninger i Los Angeles tyder på. Vi får også se mer av «Wolfenstein: Youngblood», men neppe stort mer enn en trailer.

Forvent også å se mer innhold til «RAGE 2».

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?
Verken «Elder Scrolls VI» eller «Starfield» er forventet å være på E3 i år, og med to tidsmessig såpass fjerne spill er det rart å tenke seg at noen av de interne studioene i Bethesda jobber med andre spill som skal ut snart.

Vi tipper derimot at vi faktisk får se mer fra «Fallout 76», et spill som stadig får oppdateringer. Det virker ikke som om Bethesda tenker å gi opp spillet enda.

Ikke mange vet om det, men Bethesda har faktisk gitt ut en oppfølger til «Fallout Shelter» i Kina, og det er god sjanse for at den også kommer til vestlige strøk.

Og hva i all verden skjedde med «VR-satsingen» selskapet maste om for noen år siden? «Fallout 4», «Skyrim» og «Doom» fikk egne VR-versjoner, og etter det har det vært tyst.

Hva hadde vært kult?
Shinji Mikami skal til E3, ifølge en tweet han la ut. Betyr det «The Evil Within 3»?

Vi ønsker oss også «Skyrim» til Playdate og en oppfølger til «Rogue Warrior» (og selv om vi ikke tror det kommer, så hadde det vært fett med en trailer til «Elder Scrolls VI» da).

Hva ser du frem til av innhold fra Microsoft og Bethesda?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3