Før E3 2019: Hva vet vi om Google og EA?

E3-moroa starter i dag - hva håper du dukker opp?

6. juni 2019 13:22

(PressFire.no): Da har det gått nok et år, folkens! Det betyr en ny runde med sommer-julaften og E3-messe med hundrevis av spillavsløringer – og forhåpentligvis noen store overraskelser.

Sony skal dessverre ikke være med på moroa i år, og Electronic Arts har et heller amputert opplegg (uten en skikkelig pressekonferanse), men resten holder fortsatt stand.

Og i år har vi også med Google for første gang, som skal vise sin spillstrømmeplattform Stadia.

La oss derfor ta en kikk på hva vi vet, hva vi tror og hva vi håper skal komme ut av de forskjellige store presentasjonene. Moroa starter allerede i dag med Google, mens EA har en live-stream av folk som skal spille kommende spill på lørdag.

Les også: Samlesak med alle tidspunkter og strømme-lenker.

Google Stadia

Når?
Torsdag 6. juni 18:00 (norsk tid)
Hvor?


På Googles YouTube-kanal.

Hva får vi garantert se?

Google har allerede avslørt at de skal vise oss en rekke spill til strømmetjenesten sin, i tillegg til «lanseringsplaner» (som vi tolker som en dato) og hva det hele vil koste. Prisen på håndkontrolleren er nok også med.

Deres første presentasjon av strømmetjenesten gikk ganske bra, men vi satt igjen med en haug spørsmål som forhåpentligvis skal svares på i dag.

Forvent at sluggere som Activision og Ubisoft har med seg de fleste storspill som er mer enn et år eller to gamle.

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?

Ifølge ryktene er dette plassen hvor «Baldur’s Gate 3» skal vises fram for første gang, men det skal ikke være ekskulsivt til Stadia – så forvent en pc-versjon også.

«Destiny 2» skal visstnok også vises fram, om vi tror det store Internett, med krysslagring mellom Stadia, pc og Xbox One.

Det har også murret om at «Ghost Recon Breakpoint» skal være i presentasjonen.

Vi tror det er for tidlig for at Google viser fram noe fra deres nye internstudio Stadia Games & Entertainment (ledet av Jade Raymond).

Hva hadde vært kult?

«World of Warcraft» hadde vært en diger fjær i hatten for Google, og om du kunne dratt opp det gigantiske nettspillet hvor som helst – i hvilken som helst nettleser – hadde det også kunne vært en fjær i hatten for Blizzard, det.

Vi ser for oss en rekke eldre spill her, og da er jo spill som «GTA V» og «Skyrim» klare kandidater. Ikke at det hadde vært så fryktelig fett, men en base med solide spill må nesten på plass.

Electronic Arts

Når?


Lørdag 8. juni 18:30 (norsk tid)

Hvor?
På EAs Twitch-kanal.

Hva får vi garantert se?

Siden EA ikke skal ha noen pressekonferanse, men heller bare en rekke streams av folk som spiller spillene sine, har de heller ikke satset noe på overraskelser eller nye spill.

Derfor er sendeskjemaet allerede satt, og det hele starter med «Star Wars Jedi: Fallen Order», før vi får hele standardbuketten av «Apex Legends», «Battlefield V», «FIFA», «Madden» og «The Sims 4».

Hva sier ryktebørsen, og hva tror PressFire?

Ikke mye, gitt. Siden vi allerede vet sendeplanen, vet at de har kuttet ned kraftig på tilstedeværelsen og ikke skal ha en vanlig presentasjon/konferanse, så er det ikke mye mer å hente.

Hva hadde vært kult?

Siden EA er et tredjepartsstudio vil de nok muligens avsløre noen spill hos plattformholdere som Microsoft, Google eller Nintendo.

Et storspill som ikke er gjennomsyret av «GaaS», mikrotransaksjoner og loot boxes hadde jo vært kult.

Hva ser du frem til av innhold fra Google og EA?


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3