Fotballkamp i sveitsisk toppliga måtte stanses etter bisarr e-sportprotest

Forbannet på ny e-sportliga.

24. september 2018 12:01
Skjermdump: RTS Sport

(PressFire.no): Under helgas fotballkamp mellom de to sveitsiske lagene Young Boys Bern og FC Basel i landets toppdivisjon måtte kampen stanses på grunn av en protestaksjon mot e-sport som konsept.

Bare femten minutter inn i kampen ble en rekke tennisballer og PlayStation-kontrollere kastet inn på banen av fans fra Young Boys – en av kontrollerne hadde påskrevet «FUCK ESPORT».

Protestene mot e-sport er bisarre nok, men der flere fotballklubber de siste årene har ansatt spillere som representerer lagene, har ikke Young Boys engang noen satsing på feltet.

FC Bern har derimot tre personer som aktivt spilte «FIFA»-spillene for laget, og som representerer klubben ute i internasjonale turneringer. Ikke mye støtte å hente hos lagets fans, med andre ord.

I tillegg til kontrollerkastingen rullet også begge sider fram store bannere som viste digre pauseknapper og slagordet «Scheiß esport» - eller bare «dritt-esport», om du vil.

På hjemmesidene til Okstkurve Bern, en av supportergruppene til Young Boys, skriver de at protestene kommer av at det sveitsiske fotballforbundet planlegger å starte en egen e-sportliga neste år.

Supportergruppen mener dette kun handler om profitt, og de er redde for at det kan komme krav til fotballagene om å ha egne e-sportlag for å få lov til å fortsette å spille.

- Vi som publikum må slåss for å holde sporten vår slik den er. I dagens samfunn sitter barn ofte hjemme foran konsollen istedet for å drive med sport med venner, skrives det i en uttalelse.

- I en sportsklubb blir viktige verdier som pålitelighet, punktlighet og spesielt vennskap formidlet til barn og unge. Dette er verdier som er totalt fraværende i e-sport.

Young Boys vant forøvrig kampen 7-1. Det er jo «FIFA»-siffer i seg selv.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3