- Forza og Star Wars til Kinect neste år

Kinect-familien utvides med to prestisjespill i 2011.

10. november 2010 13:44

I dag lanserer Microsoft sin Kinect-sensor til Xbox 360. På lanseringen domineres spillutvalget av trim-, danse- og sportsspill.

Kanskje ikke uventet, dette er en måte å lokke familier og casual-segmentet til å oppgradere til en Xbox 360 – mer enn det er en flørt med hardcoremarkedet.

Les anmeldelser av Kinect-spill og vår dom over Xbox 360-sensoren:


«Kinect Adventures».
«Kinect Sports».
«Kinect Joy Ride».
«Kinect Adventures». 

Men; Microsoft har gjentatte ganger bedt om å bli trodd når de har påstått at Kinect ikke skal glemme sine mest trofaste. Og i 2011 venter to spillmerkenavn som burde gi noen positive assosiasjoner:

Forza Motorsport og Star Wars. Begge disse ble demonstrert i forbindelse med sommerens E3-spillmesse. Den gang var det ikke helt avklart hva vi kan forvente å få fra Turn 10, utvikleren som står bak Forza-spillene.

Men nå virker det som om man er i full sving med å lage et fullblods Kinect-spill, ikke bare en oppdatering som gjør at du kan kjøre hele, eller deler av fjorårets «Forza Motorsport 3» i kontrolløs tilstand.

Kudo Tsunoda, kreativ leder bak Kinect-satsningen, har fristet med at både Forza og et Star Wars-Kinect-spill er ventet til neste år.

- Vi har et Kinect Star Wars-spill som kommer ut til neste jul, sier han i et intervju med BBCs NewsBeat.

- Jeg tror du lett klarer å se deg selv som en Jedi og bruke Kinect for å gi deg følelsen av å være del av Star Wars-opplevelsen, og bygge deg opp som Jedi. Jeg har sett en hel del fra spillet, og det er superfengslende.

- Og Forza blir et annet et neste år, det beste racingspillet på denne generasjonen konsoller. Dette er de to spillene jeg er mest opprømt over, sier Kudo Tsunoda.

Microsofts Kinect-sensor lanseres i Norge i dag, og koster 1295 kr (veiledende pris). Spillet «Kinect Adventures» er inkludert.

Slik ble «Star Wars Kinect» presentert under sommerens E3-spillmesse i Los Angeles:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3