«Forza 4»-videoen Microsoft ikke vil du skal se

- Ikke ment for offentligheten, sier utgiveren. Se traileren her!

5. april 2011 07:13

Like før helgen havnet en flunkende ny «Forza Motorsport 4»-video på nettet, som Microsoft senere har bekreftet faktisk er ekte vare – ikke en slags syk aprilspøk. Men likevel fjerner selskapet alle spor av videoen på YouTube. Den er nemlig bare ment for internt bruk, som det også står i begynnelsen av den filmsnutten på drøye tre minutter.

NB! Se traileren nederst i denne saken.

Interessant nok røper traileren noen nye aspekter ved høstens Xbox 360-eksklusive bilsimulator og viser oss levende bilder fra selve spillet. I tillegg er man riktig så raus med selvskrytet, når man blant annet stadfester at «Forza Motorsport» er den racingsserien på dagens konsollgenerasjon med høyest snittkarakter og utbasunerer at; «med Forza 4 er målet å gi deg det peneste spillet i 2011».

Kotaku fikk en uttalelse fra Microsoft, som vedgår at ikke alt som kommer frem trenger å stemme overens med virkeligheten.

- Denne videoen er ikke myntet på offentligheten, og er nødvendigvis ikke presis når det gjelder å beskrive innholdet og funksjonaliteten til «Forza Motorsport 4» ved lanseringen. Vi har mer informasjon å dele om «Forza 4» i nær fremtid, sier denne Microsoft-talspersonen.

Fem nye baner og onlineracing for 16

Filmen bekrefter noen av nyhetene som ble trukket frem i en spørreundersøkelse som Turn 10 og Microsoft foretok for litt siden, blant annet når det gjelder måter du kan bruke Kinect på i «Forza Motorsport 4». Du kan gå opp mot drømmebilen din – og ved hjelp av bevegelser foran sensoren åpne dører eller panseret, og starte motoren.

Men i videoen ser vi også hvordan Kinect kan brukes til å styre bilene, om du ønsker det, noe som skal øke tilgjengeligheten – samtidig som de beste bilførerne også skal kunne finne plenty av utfordringer. For som traileren konkluderer med: «Forza 4 er racingspillet for alle!».

En form for headtracking gjør at du også kan forandre kameravinkelen ved å snu på hodet, om du er nysgjerrig på om en konkurrent er i ferd med å presse deg ut av veien - eller syns du skimter ei flott dame stå ved banen.

Spillet vil inneholde biler fra 80 forskjellige fabrikanter, noe fortelleren i videoen sier er mer enn man har sett i racingspillsjangeren før. Vi ser også bilder av et kart som representerer den nye karrieremodusen. Her kan du reise kloden rundt og delta i de mest kjente billøpene, går det fram av traileren. Det er visstnok fem nye baner inkludert i spillet.

Fellesskapet og det sosiale onlinetilbudet du finner i «Forza»-menyene har alltid vært viktig, og i «Forza 4» utvides dette aspektet ytterligere. Blant annet skal du kunne bli med i bilklubber, der du samler biler, styler de og bytter med andre medlemmer for å klatre på onlinerankinglister, forteller traileren oss.

Er heftige konkurranser online din ting? Da er det greit å vite at «Forza 4» øker antallet spillere fra åtte i «Forza Motorsport 3» til 16.

«Forza Motorsport 4» lanseres eksklusivt til Xbox 360 i løpet av høsten. Endelig slippdato er foreløpig ikke annonsert.

NB! Hvis «Forza 4»-videoen under skulle bli fjernet fra YouTube, finner du den også her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3