Forventer å selge 100 millioner Switch-maskiner

Nintendo avslørte også VR-standpunkt og onlinepris.

2. februar 2017 14:11
Kimishima snakker til investorene.

(PressFire.no): Nintendo hadde sitt investormøte i forbindelse med utgivelsen av kvartalsrapporten til selskapet for perioden oktober til desember.

Nintendo-president Tatsumi Kimishima diskuterte der flere punkter om den kommende satsingen på Switch, og også at selskapet planlegger å støtte 3DS fremover – og muligens også lage en ren oppfølger til den plattformen (!).

Også den flyktige VR-støtten til Switch ble nevnt, der Nintendo sier de kommer til å implementere støtten når de er overbevist om at folk kan spille lenge uten å bli dårlige av det.

Switch ser ikke ut til å kunne håndtere skikkelige VR-spill på en særlig god måte, med sin 720p-skjerm og relativt svake hardware, men det kan hende at Nintendo kommer til å kjøre mer hyppige oppgraderinger av maskinvaren etter hvert.

I tillegg anslår også Kimishima at Nintendo kommer til å legge seg et sted mellom 140 og 220 kroner i året for onlinetjenesten til Switch.

Denne tjenesten er påkrevd for å spille online, og innebærer blant annet at du får et «gratis» NES- eller SNES-spill til lån hver måned.

Tjenesten er blitt kontroversiell fordi den lener seg kraftig på en app til smarttelefoner for å håndtere vanlige funksjoner som voice chat og matchmaking. Altså må brukere sitte med en telefon i fanget for å snakke med hverandre.

Forventningene til Switch er også skyhøye hos Nintendo, der Kimishima sier de forventer å selge like mange Switch-konsoller som megasuksessen Wii. Den endte opp med å bikke 100 millioner solgte maskiner.

Det hører med til historien at Nintendo også forventet at Wii U skulle selge like mye – men den konsollen greide bare såvidt å runde en tidel av målet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3