«Fortnite»-verdensmesterskapet sett av rekordmange

Over to millioner fikk med seg finalen.

1. august 2019 11:09

(PressFire.no): Forrige helg gikk verdensmesterskapet i «Fortnite» av stabelen, og det ble en bra norsk turnering – der vi fikk en norsk duo-mester.

«Fortnite» er sannsynligvis det mest populære spillet i vestlige trakter for tiden, og har totalt 250 millioner registrerte spillere.

Nå viser det seg at sendingen fra VM også var veldig populær. I en bloggpost skriver utvikler Epic Games at 2,3 millioner samtidige vestlige seere så finalene på søndag på Twitch og YouTube.

Det er rekord innenfor e-sport. Tidligere hadde «League of Legends»-verdensmesterskapet rekorden på 1,9 millioner vestlige seere. Tallene inkluderer ikke kinesiske seere, som benytter seg av egne strømmetjenester (og leverer tall som er notorisk oppblåste).

Epic skriver i tillegg at 40 millioner spillere deltok i kvalifiseringen til VM gjennom spillets «Arena»-modus. Det er også et tall man skal ta med en klype salt, for kun de som nådde «Champions»-rangeringen i modusen fikk være med i de faktiske kvalifiserende rundene. Offisielle lister viser at rundt 95 000 spillere deltok der.

16 år gamle Kyle «Bugha» Giersdorf vant solo-finalen foran 19 000 mennesker i Arthur Ashe Stadion, mens den norsk-østerriske duoen Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen og David «Aqua» W. altså tok duo-pokalene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3