«Fortnite»-teknologi for krysspilling blir tilgjengelig for alle

- Testet på 200 millioner spillere.

13. desember 2018 14:17

(PressFire.no): Det siste året har spilling tvers av plattformer vært et hett tema, hvor spesielt Sony sin restriktive linje har vært overskriftene – helt til Sony plutselig varslet endring og åpner opp for spilling mellom PlayStation og andre plattformer.

Blant spillene som har stått fremst i køen var «Fortnite» - et spill som allerede kunne spilles på tvers av flere plattformer og har i tillegg utviklet løsninger hvor hvordan spillere med visse kontrollmetode møter hverandre.

Nå kan Epic Games fortelle at de gir bort teknologien til alle.

- Gjennom 2019 vil vi lansere et stort antall spilltjenester for spilling på tvers som originalt bygget for «Fortnite», og testet i krig med 200 millioner spillere på syv plattformer. Disse tjenestene vil bli gratis for alle utviklere, og vil være åpne for alle spillmotorer, plattformer og alle butikker, heter det innlegget.

- Som utvikler står du fritt til å mikse og tilpasse løsninger fra Epic og andre som du vil, heter det videre samtidig som det bedyres at løsningen er personvern-vennlig og at de følger GDPR.

Epic Games utvikler sin egen spillmotor Unreal Engine, men tjeneste de nå vil tilby fungerer altså på tvers av spillmotorer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3