«Fortnite» samlet inn 1,25 milliarder kroner til Ukraina

Ga alle inntekter fra spillet de siste to ukene.

5. april 2022 03:15

​(PressFire.no): Det er gått to uker siden «Fortnite»-utvikler Epic Games kunngjorde at de ville donere alle inntekter de fikk fra spillet til veldedige formål som hjelper de rammet av krigen i Ukraina.

Spillet, som er et av de mest innbringende som finnes, inneholder en rekke kosmetiske gjenstander som kan kjøpes av spillerne. I tillegg kan man også kjøpe såkalte battle passes som gir tilgang til et sesongbasert progresjonssystem.

Alt dette gikk inn i potten, som til slutt endte opp på utrolige 144 millioner dollar, eller drøyt 1,25 milliarder norske kroner.

Også Microsoft ble med på innsamlingen, og donerte alle pengene som vanligvis går til plattformholderen – altså pengene de tar for å ha spillet på Xbox.

I tillegg til «Fortnite»-pengene har det også vært salg av flere spillpakker hvor inntektene har gått til samme formål. En Itch.io-pakke med nesten 1000 spill samlet inn mer enn 50 millioner kroner, mens Humble Bundle samlet inn mer enn 170 millioner kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3