«Fortnite» lanseres endelig til Google Play på Android, men utvikler Epic er langt fra fornøyd med det

- Google setter oss i en ufordelaktig posisjon.

22. april 2020 09:55

(PressFire.no): Det er over halvannet år siden «Fortnite» kom ut til Android, men enn så lenge har ikke spillet vært å finne på app-butikken Google Play.

Grunnen skal være at «Fortnite»-utvikler Epic Games syntes Google tok en alt for stor del av omsetningen til spillet (30 prosent), slik de gjør av alle apper.

Derfor lagde de sin egen «launcher» av spillet, som kunne installeres uten å gå via Google Play, og har brukt denne siden 2018.

Nå snur derimot Epic, og spillet ligger nå klart til nedlastning på Google Play. Men det er ikke dermed sagt at Epic er så fryktelig glad i Google av den grunn.

I en uttalelse går selskapet hardt ut og beskylder Google for å drive systematisk motstand mot apper som ikke ligger på Google Play

Epics uttalelse.

- Etter atten måneder med drift av «Fortnite» på Android utenfor Google Play-butikken har vi innsett en enkel ting, står det i uttalelsen, som ramser opp en rekke tiltak de mener er ufine fra Google:

- Google setter programmer som er nedlastbare utenfor Google Play i en ufordelaktig posisjon gjennom tekniske og forretningsmessige tiltak som skumle og repeterende sikkerhetsmeldinger som popper opp for nedlastede og oppdaterte programmer, restriktive avtaler med produsenter av mobiler og telekom-selskaper, Google PR som omtaler tredjepartsprogrammer som malware og nye tiltak som Google Play Protect som rett frem blokkerer programmer lastet ned utenfor Google Play-butikken.

I desember forsøkte Epic å få et unntak fra regelen om at Google tar 30 prosent, men Google nektet. De svarte at pengene de får inn går til oppgradering av systemer og verktøy for utviklerne, og at de forventet at utviklere som ville være på Google Play betalte det de skulle.

Epic har også tidligere vært krasse mot industristandarden på spillbutikker (hvor alt fra Apple til Steam tar rundt 30 prosent), og lanserte sin egen butikk på pc hvor de kun tar tolv prosent av salgene.

Epic sier de fortsatt skal tilby muligheten til å legge inn «Fortnite» på Android-dingser utenfor Google Play.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3