- Forstår ikke hvordan EA skal tjene penger på «The Old Republic»

Activision-sjefen mener George Lucas vil tjene mest.

29. november 2011 11:17

(PressFire.no): Nylig ble aksjestatusen til Activision Blizzard nedgradert fra å bli anbefalt til en nøytral status. Årsaken er at Electronic Arts i desember lanserer sin gigantsatsing og «World of Warcraft»-konkurrent, «Star Wars: The Old Republic».

Analytikere mener Activision Blizzard kan miste mange «World of Warcraft»-spillere til «Star Wars: The Old Republic».

I tillegg har MMO-giganten allerede mistet 1,7 millioner spillere til nå i år.

Tok til motmæle

Men Activision-sjefen Bobby Kotick lar seg ikke vippe av pinnen. I forbindelse med et «toppmøte» hos Reuters brukte Kotick anledningen til å ta til motmæle – han sier han tviler på at EA kan tjene penger på «Star Wars: The Old Republic».

«Star Wars»-pappa George Lucas vil derimot smile bredt etter spillanseringen, tror Kotick.

- Lucas er den som kommer til å sitte gunstigst til i «Star Wars»-suksessen. Vi har lenge vært i business med Lucas, og det er alltid Lucas som påløper den største gevinsten.

- Jeg forstår virkelig ikke hvordan økonomien skal fungere for Electronic Arts, skal han ifølge Reuters ha sagt.

Tror på «The Old Republic»

Videre påpeker han hvor vanskelig det er å tjene penger på flerspillerspill og at det bare er et par spill som har oppnådd suksess.

Ifølge Electronic Arts-sjefen John Riccitiello trenger spillgiganten bare 500 000 abonnenter for at de skal tjene penger på «Star Wars: The Old Republic».

Analytikere ser ikke ut til å dele Activision-sjefens syn. Flere analyseselskaper tror at det massive onlinespillet fra EA og BioWare vil få flere millioner abonnementer, og at mange av dem vil komme fra «World of Warcraft».

Ifølge Electronic Arts var det over 1,5 millioner spillere som registrerte seg for muligheten til å betateste spillet tidligere i år.

«Star Wars: The Old Republic» slippes til pc den 20. desember. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3