«Forspoken»-studioet oppløses

Blir absorbert inn i Square Enix igjen.

28. februar 2023 11:35

(PressFire.no): Square Enix varsler at de legger ned datterselskapet Luminous Productions, som nylig ga ut «Forspoken» til PlayStation 5 og PC.

Studioet ble opprettet i 2018 for å satse på nye såkalte AAA-spill (påkostede spill) som benyttet seg av Square Enix sin egen spillmotor Luminous Engine, og var i stor grad bestående av teamet som utviklet «Final Fantasy XV».

De har vokst til å bli omtrent 150 ansatte, men nå flyttes altså alle disse inn i Square Enix igjen – og skal jobbe med både nye spill og utvikling av spillteknologi.

Dette skal hjelpe Square Enix med å lage «AAA HD-spill», ifølge en pressemelding.

– Sammenslåingen er en del av selskapets innsats for å øke konkurransedyktigheten for sine studioer, et mål satt under vår nåværende strategi, sier selskapet.

Sammenslåingen skjer mandag 1. mai i år. Inntil da sier Luminous at de jobber med DLC-pakken «In Tanta We Trust».​

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">An Update from Luminous Productions <a href="https://t.co/fbDENflRhj">pic.twitter.com/fbDENflRhj</a></p>&mdash; Luminous Productions (@LumiPro_EN) <a href="https://twitter.com/LumiPro_EN/status/1630449903385329665?ref_src=twsrc%5Etfw">February 28, 2023</a></blockquote>

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3