Forsking viser at «Pokémon Go» kan hjelpe på mental helse

Spillerne søkte mindre på depresjon, angst og stress.

22. april 2022 15:12

(PressFire.no): En undersøkelse gjort av forskere ved London School of Economics viser at spillere som spilte «Pokémon Go» endret sine nettvaner i positiv retning.

Spillet hadde en forsinket lansering verden over, som gjorde at enkelte land og områder hadde tilgang før andre – dermed kunne forskerne sammenligne søkehist​orikken mellom de som hadde tilgang og ikke.

Forskningen slår fast at de som spilte «Pokémon Go» gjorde færre søk på temaer som omhandlet depresjon, stress og angst.

Effekten var stor, men ikke permanent, noe som gjør at forskerne bare konkluderer med at lokasjonsbaserte dataspill vil kunne gi kortsiktig hjelp mot depresjon.

– Vår studie setter søkelyset på hvordan mental helse kan forbedres av teknologi, og hvordan enkelte teknologier, som lokasjonsbaserte mobilspill, kan oppmuntre til sunne endringer i oppførsel, heter det i rapporten.

Forskerne anbefaler videre studier for å se på hvordan digital teknologi kan hjelpe på mental helse.

– Med usikkerheten vi møter hver dag spiller mental helse en viktig rolle i vårt personlige og profesjonelle liv. Lokasjonsbaserte mobilspill som «Pokémon Go» kan hjelpe til mot depresjon, siden de legger til rette for sosialisering, utendørs fysisk aktivitet og eksponering for naturen, som er viktig for mental helse, sier leder for teamet ved London School of Economics, Dr. Aaron Cheng.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3