Formkort i «FIFA Ultimate Team» kan være ødelagte

Og har kanskje vært det i åtte år, viser fansens undersøkelser.

30. juni 2016 10:35

(PressFire.no): I de siste årene har fotballkortsamling blitt en greie igjen. For i «FIFA»-spillene har du kunne samle, og spille med, fotballstjernene i kortform.

Greia er at du kan låse opp kortpakker, sette sammen et lag og spille deg til enda bedre kort. «FIFA Ultimate Team», eller «FUT», har blitt en av de største modusene i spillet.

Formkort til besvær

For EA har vært flinke til å holde seg oppdatert på hva som skjer i fotballverdenen, og gir titt og ofte ut oppdaterte kort på spillere som har prestert godt i den virkelige verden.

Disse spesialkortene, kalt «In Form»-kort, har økte stats på det meste, og går for langt høyere priser enn originalkortene.

Kjemisk reaksjon

Kjemi er et viktig aspekt når du setter sammen laget ditt i «FUT». Har du spillere som spiller godt sammen, f.eks. fordi de kommer fra samme land, så økes statistikkene deres betraktelig.

Det er ikke uvanlig at tallene for attributter som skudd, pasninger og fysikk øker med fem poeng når kjemi-ratingen er makset ut, men smarte sjeler har funnet ut at kjemien ikke betyr et fnugg for formkortene.

Dette ble funnet ut av YouTuber RighteousOnix, som oppdaget at et spesifikt dribletriks kun kunne dras av dersom du hadde en spiller med 86 i dribblescore.

Ved å bruke en spiller som hadde rett under dette, var det umulig å dra av finten, men med litt god kjemi i laget, gikk poengscoren lett over – og finten var tilgjengelig.

Formfattig

Problemene tårner seg opp når det samme trikset ble forsøkt med en formspiller.

Samme hvor mye kjemi og søte ord det var i troppen, ville ikke en spiller med rett under 86 i dribbling komme seg over og få brukt finta.

Konklusjonen: Formspillere vil rett og slett ikke få noen boost av at du har god kjemi i laget ditt. En ganske viktig ting å informere om, spesielt når folk har brukt ekte penger på kortene.

Ifølge Reddit-bruker distilledwill, som har samlet alle fakta på én plass i en veldig detaljert post, så har dette vært noe «FUT»-fans har grublet over helt siden 2009, hvor flere la merke til at spillere ikke oppførte seg slik de burde – tatt form, kjemi og stats i betraktning.

EA undersøker

Så hva betyr dette? EA Sports har etter mye mas uttalt seg om problemet ovenfor Gamesradar.

- Takk til FUT-fanbasen for å sette fingeren på en potensiell inkonsis kjemi for enkelte FUT-kort. Etter å ha hørt om dette har teamene våre sett grundig over informasjonen.

De sier videre at de vil holde spillerne oppdatert med hva de finner ut, og at de ønsker en morsom, men også rettferdig opplevelse i «FIFA»-spillene fremover. Arbeidet til fansen ser ut til å ha gjort inntrykk.

- En spesiell takk for deres pågående arbeid i alle kanaler, avslutter EA.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3